Krab en Aspergesoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/17/2023 - 09:46
Bereidingswijze
-Fruit in een grote pan ui en bleekselderij in boter. Roer de bloem, zeevruchtenkruiden, zout, peper en nootmuskaat erdoor tot het gemengd is; voeg beetje bij beetje water en bouillon toe. Aan de kook brengen; kook en roer gedurende 2 minuten of tot het ingedikt is. Roer de aardappelen erdoor. Verminder hitte; sudderen, onafgedekt, gedurende 10 minuten.
-Asperges toevoegen; kook 8-12 minuten langer of tot de groenten gaar zijn.
-Roer de room en krab erdoor. Bestrooi eventueel met peterselie en peper.

Afbeelding
Krab en Aspergesoep
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke soep die super lekker is van smaak 
Ingrediënten
200 g gehakte zoete ui
1 selderijrib, in stukjes gesneden
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1/2 theelepel zeevruchtenkruiden
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel peper
1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
24 cl water
1-1/2 theelepel kippenbouillonkorrels
2 middelgrote rode aardappelen, in blokjes
230 g verse witte asperges, in stukken van 2 cm gesneden
40 cl room
1 blik krabvlees, uitgelekt
Optionele toppings: gehakte verse peterselie en gemalen peper
Leuke tips
-Om asperges langer vers te houden, plaatst u de gesneden stengels in een bak met koud water, net als bloemen in een vaas. Plaats de container in de koelkast en ververs het water minstens eens in de 2 dagen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494490
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef =
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester