Bereidingswijze
2 eetlepels olie in de koekenpan verhitten en het vlees hierin op hoge warmtebron aan alle kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout. Vlees uit de pan nemen, in de slowcooker doen.
Spek in overgebleven vet bakken en na korte tijd de uisnippers en de laurierblaadjes toevoegen en even meebakken.
Paprikapoeder, tijm, jeneverbessen toevoegen.
Blussen met de wildfond en de rode wijn. Even laten doorkoken.
Deze massa toevoegen aan het vlees in de slowcooker.
Slowcooker op low en vlees 7 tot 8 uur laten garen.
Plm. 1 uur voor einde van de tijd de champignons schoonmaken, in plakjes snijden en bakken in de overgebleven 2 eetlepels zonnebloemolie. Kruiden met peper en zout.
Champignons, crème fraîche en cranberrycompote door het vlees mengen.
Nog 1 uur verder op low en dan smullen maar.
Spek in overgebleven vet bakken en na korte tijd de uisnippers en de laurierblaadjes toevoegen en even meebakken.
Paprikapoeder, tijm, jeneverbessen toevoegen.
Blussen met de wildfond en de rode wijn. Even laten doorkoken.
Deze massa toevoegen aan het vlees in de slowcooker.
Slowcooker op low en vlees 7 tot 8 uur laten garen.
Plm. 1 uur voor einde van de tijd de champignons schoonmaken, in plakjes snijden en bakken in de overgebleven 2 eetlepels zonnebloemolie. Kruiden met peper en zout.
Champignons, crème fraîche en cranberrycompote door het vlees mengen.
Nog 1 uur verder op low en dan smullen maar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het originele recept wordt niet in de slowcooker gemaakt, maar sinds ik zo'n apparaat heb kies ik er bijna altijd voor. Je hebt er gen omkijken naar en het vlees wordt heerlijk zacht en heeft meer smaak. Ook wordt inhet originele recept cantahrellen gebruikt. Ik heb kastanjechampignons genomen omdat cantharellen op dat moment niette koop waren. Ik heb dit recept ook een keer met goulashvlees (half rund/half varken) gemaakt maar met de smaak van wild smaakt dit gerecht toch lekkerder.
Ingrediënten
750 gram wildgoulashvlees
2 grote uien, gesnipperd
100 gram magere rookspek in reepjes
2 + 2 eetlepels zonnebloemolie
Zout, peper
2 theel. paprikapoeder mild
2 theel. gedroogde tijm
5 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
250 ml wildfond
250 ml droge rode wijn
1 theel. suiker
250 gram kastanjechampignons, in plakjes
100 ml crème fraîche
3 eetlepels cranberry-compote
Peterselie om te garneren
2 grote uien, gesnipperd
100 gram magere rookspek in reepjes
2 + 2 eetlepels zonnebloemolie
Zout, peper
2 theel. paprikapoeder mild
2 theel. gedroogde tijm
5 jeneverbessen
2 laurierblaadjes
250 ml wildfond
250 ml droge rode wijn
1 theel. suiker
250 gram kastanjechampignons, in plakjes
100 ml crème fraîche
3 eetlepels cranberry-compote
Peterselie om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
slowcooker of braadpan
slowcooker of braadpan
Leuke tips
Heb je geen slowcooker en wil je dit recept gewoon in de pan maken, braad het vlees dan aan en laat het in dezelfde pan na het aanbakken. Volg verder het recept. Hou een suddertijd van plm 2 uur aan.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494119
Homepage ID
886977
Teller
0
Bron
Wildschweingulasch mit Spätzle Rezept | LECKER (ietwat aangepast)
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid