Bereidingswijze
Breng de hoeveelheid water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op. Voeg de ui, sojasaus, gember, peperkorrels, steranijs, kruidnagels en knoflook toe en laat minimaal 30 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.
Zeef de bouillon en beng deze vervolgens weer zachtjes aan de kook. Voeg de paddenstoelen, peper en de paksoi toe en laat circa 3 minuten zachtjes koken.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer de soep met 2 stukjes ei en bladpeterselie.
Zeef de bouillon en beng deze vervolgens weer zachtjes aan de kook. Voeg de paddenstoelen, peper en de paksoi toe en laat circa 3 minuten zachtjes koken.
Verdeel de soep over 4 borden en garneer de soep met 2 stukjes ei en bladpeterselie.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit jaar was het onze beurt om met onze beste vrienden het nieuwe jaar in te luiden. Eindelijk weer eens na 2 jaar. Een heel Oosters menu omdat daar hun voorkeur naar uit ging. Deze Oosterse bouillon was een tweede voorgerecht. De bouillon is op voorhand te maken en super smaakvol. Zo hoef je enkel nog de bouillon even aan de kook te brengen en de paddestoelen, peper en paksoi toe te voegen.
Ingrediënten
3 blokjes groentebouillon met minder zout
1 ui geschild in parten
3 eetlepels sojasaus
verse gember (in plakjes, ca. 4 cm)
4 zwarte peperkorrels
1 steranijs
2 kruidnagels
2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
1 rode peper (in ringetjes)
200 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd in plakjes
1 kleine Shanghai paksoi (in repen)
2 el bladpeterselie gesnipperd
2 hard gekookte eieren elk ei in 4 stukken verdeeld
1 ui geschild in parten
3 eetlepels sojasaus
verse gember (in plakjes, ca. 4 cm)
4 zwarte peperkorrels
1 steranijs
2 kruidnagels
2 teentjes knoflook (in dunne plakjes)
1 rode peper (in ringetjes)
200 gram gemengde paddenstoelen schoongeveegd in plakjes
1 kleine Shanghai paksoi (in repen)
2 el bladpeterselie gesnipperd
2 hard gekookte eieren elk ei in 4 stukken verdeeld
Hulpmiddelen & keukengerei
Snijplank, mes, soeppan, pannetje
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1494114
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het Zuiden eigen tekst en foto's en aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch