Bereidingswijze
-Neem een van de kipfilets en snijd deze evenwijdig aan de snijplank door midden zodat er twee dunne stukjes kip op elkaar liggen.
-Snijd elk van die stukjes doormidden zodat je vier kleine stukjes kip krijgt.
-Herhaal met elk van de kipfilets. Kruid elk stuk kip met zout en peper.
- Doe elk stuk kip in de bloem, het ei en vervolgens in de pankobroodkruimels. Zorg ervoor dat de kip bij elke stap volledig bedekt is, vooral als je hem bedekt met panko.
-Meng in een kleine mengkom alle ingrediënten voor de saus en roer tot alles goed dooreen. Opzij zetten.
- Vul een braadpan met een bodem neutrale olie naar keuze en breng het naar 180°C . Om ervoor te zorgen dat het een constante temperatuur blijft, raad ik aan een voedselthermometer te gebruiken.
- Zodra de olie heet genoeg is, leg je er 2-3 stukken kip per keer in en bak je tot een kant goudbruin is voordat je hem omdraait. Zodra de andere kant ook goudbruin is, verwijdert u deze en legt u deze op een bord bekleed met keukenpapier of op een koelrek. Herhaal dit tot alle stukjes kip gaar zijn.
-Serveer kip over rijst met een scheutje saus erover.
-Snijd elk van die stukjes doormidden zodat je vier kleine stukjes kip krijgt.
-Herhaal met elk van de kipfilets. Kruid elk stuk kip met zout en peper.
- Doe elk stuk kip in de bloem, het ei en vervolgens in de pankobroodkruimels. Zorg ervoor dat de kip bij elke stap volledig bedekt is, vooral als je hem bedekt met panko.
-Meng in een kleine mengkom alle ingrediënten voor de saus en roer tot alles goed dooreen. Opzij zetten.
- Vul een braadpan met een bodem neutrale olie naar keuze en breng het naar 180°C . Om ervoor te zorgen dat het een constante temperatuur blijft, raad ik aan een voedselthermometer te gebruiken.
- Zodra de olie heet genoeg is, leg je er 2-3 stukken kip per keer in en bak je tot een kant goudbruin is voordat je hem omdraait. Zodra de andere kant ook goudbruin is, verwijdert u deze en legt u deze op een bord bekleed met keukenpapier of op een koelrek. Herhaal dit tot alle stukjes kip gaar zijn.
-Serveer kip over rijst met een scheutje saus erover.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krokante kip gefrituurd en gegarneerd met tonkatsu saus. Dit klassieke Japanse gerecht is makkelijk te maken en het ganse gezin zal ervan smullen!
Ingrediënten
Kip Katsu :
3 kipfilets
1 theelepel zout
1/4 theelepel peper
100 g bloem voor alle doeleinden
2 grote eieren, losgeklopt
200 g panko broodkruimels
Neutrale olie
Tonkatsu-saus :
12 cl ketchup
1 eetlepel worchestershiresaus
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel mirin
1/4 theelepel dijonmosterd
3 kipfilets
1 theelepel zout
1/4 theelepel peper
100 g bloem voor alle doeleinden
2 grote eieren, losgeklopt
200 g panko broodkruimels
Neutrale olie
Tonkatsu-saus :
12 cl ketchup
1 eetlepel worchestershiresaus
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel mirin
1/4 theelepel dijonmosterd
Leuke tips
Frituren gaat evenzo in de frituurpan !
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494109
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht