Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestuif het werkvlak met bloem en rol de deegbol uit tot een lap van circa 26 cm ø. Leg het deeg in de ingevette vorm en druk aan bij de randen. Leg een stuk bakpapier met blindbakvulling erop en bak de bodem 12-15 minuten in het midden van de oven.
2. Meng de amandelspijs met de rest van het ei. Neem de bodem uit de oven, maar schakel de oven niet uit. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Bestrijk de lauwwarme deegbodem met de spijs en leg de partjes peer erop.
3. Bestrijk met de abrikozenjam gemengd met de rozemarijn en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de taart nog 10-12 minuten verder in de oven. Meng de ingrediënten voor de limoncello-room en serveer deze room bij de taart.
2. Meng de amandelspijs met de rest van het ei. Neem de bodem uit de oven, maar schakel de oven niet uit. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Bestrijk de lauwwarme deegbodem met de spijs en leg de partjes peer erop.
3. Bestrijk met de abrikozenjam gemengd met de rozemarijn en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de taart nog 10-12 minuten verder in de oven. Meng de ingrediënten voor de limoncello-room en serveer deze room bij de taart.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Fantastisch lekker
Ingrediënten
50 gram boter (in blokjes)
200 gram bloem en
bloem (om te bestuiven)
100 gram witte basterdsuiker
2 eieren
200 gram amandelspijs
5 handperen (in smalle partjes)
6 eetlepels abrikozenjam
0.5 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
3 eetlepels amandelschaafsel
voor de mascarponeroom
125 milliliter slagroom (lobbig geklopt)
125 gram mascarpone
2 eetlepels limoncello of
2 eetlepels citroenlikeur
200 gram bloem en
bloem (om te bestuiven)
100 gram witte basterdsuiker
2 eieren
200 gram amandelspijs
5 handperen (in smalle partjes)
6 eetlepels abrikozenjam
0.5 eetlepel rozemarijn (fijngehakt)
3 eetlepels amandelschaafsel
voor de mascarponeroom
125 milliliter slagroom (lobbig geklopt)
125 gram mascarpone
2 eetlepels limoncello of
2 eetlepels citroenlikeur
Hulpmiddelen & keukengerei
Vershoudfolie
lage taartvorm, 24 cm, ingevet
bakpapier
blindbakvulling
lage taartvorm, 24 cm, ingevet
bakpapier
blindbakvulling
Leuke tips
Liever geen likeur? Kies dan voor limonadesiroop met citroensmaak in deze Toscaanse perentaart.
Vervang de abrikozenjam in deze Toscaanse perentaart door sinaasappelmarmelade.
Neem tijm in plaats van rozemarijn in deze Toscaanse perentaart met limoncelloroom.
Vervang de abrikozenjam in deze Toscaanse perentaart door sinaasappelmarmelade.
Neem tijm in plaats van rozemarijn in deze Toscaanse perentaart met limoncelloroom.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1494100
Homepage ID
3037654
Teller
0
Bron
Boodschappen.nl
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch