Bereidingswijze
Stoof het gehakte sjalotje aan in een klontje boter tot het glazig is.
Bevochtig met de witte saus en de vis fond.
Laat deze basis voor witte botersaus inkoken tot een stroopachtige massa.
Haal de saus van het vuur en doe er wat citroensap bij.
Giet de witte botersaus over in een potje en doe er de resterende boter bij.
Mix het geheel en doe de botersaus door een zeef.
Proef even of je de witte botersaus nog moet bij kruiden met peper en zout.
Bevochtig met de witte saus en de vis fond.
Laat deze basis voor witte botersaus inkoken tot een stroopachtige massa.
Haal de saus van het vuur en doe er wat citroensap bij.
Giet de witte botersaus over in een potje en doe er de resterende boter bij.
Mix het geheel en doe de botersaus door een zeef.
Proef even of je de witte botersaus nog moet bij kruiden met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De witte wijnsaus is een saus die veel gebruikt wordt bij visgerechten , maar dit recept maakt je een andere lekkere saus voor vis : een witte botersaus. Deze botersaus is heerlijk bij tarbot en St. Jakobsschelpen , maar gaat ook uitstekend samen met andere visgerechten.
Ingrediƫnten
220 g boter
1 gehakt sjalotje
1/2 dl witte wijn
200 ml visfond
enkele druppels citroensap
peper en zout
1 gehakt sjalotje
1/2 dl witte wijn
200 ml visfond
enkele druppels citroensap
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
sauspan
zeef
mixer
zeef
mixer
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1494091
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lacroix.be
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht