Zeebrochetjes met aïoli

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 12/30/2022 - 00:06
Bereidingswijze
Kook de gespoelde aardappelen in de schil , schil ze en doe ze met de knoflookteentjes , eierdooiers , citroensap , peper en zout in de keukenrobot. Maal alles zeer fijn en druppel en voorzichtig de olijfolie bij.
Blancheer de hardste , gespoelde en in stukken gesneden groenten (wortelen , reepjes knolselder , spruitjes...). Hou de zachtste groenten rauw.
Maak brochetjes van het mosselvlees , groenten en olijven. Doe hetzelfde ,maar met een ander kleurpatroon , met de garnalen.
Snij het middelste uit de kool , zodat een krater ontstaat. Prik de brochetjes op de zijkant van de kool en vul de krater met aïoli.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aïoli is een Provençaalse saus. Met de brochetjes is het een lekker aperitief- of borrelhapje.
Ingrediënten
200 g bintjes
4 knoflookteentjes
2 eierdooiers
500 g seizoengroenten
12 grote garnalen , gepeld
500 g mosselen , kort gekookt
olijven
zure uitjes
augurkjes
1 kleine savooikool
takjes tuinkruiden
sap van 1 citroen
3 dl olijfolie
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
kook potten
keukenrobot of blender
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494090
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
Proeven , het lekkerste tijdschrift van bij ons
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003