Bereidingswijze
-Pel de knoflook en wrijf de fonduepan ermee in.
-Meng de kaas en doe hem samen met de wijn, het teentje knoflook en het citroensap in de fonduepan. Roer goed om.
-Kook het mengsel op een gewoon fornuis (middelhoog vuur) onder voortdurend roeren.
-Leng het maïszetmeel aan met de kirsch of cider en voeg het mengsel toe aan de kaas.
-Kruid de kaas met nootmuskaat en peper naar smaak.
-Roer nog eens goed om en zet de pan op een fonduestel op tafel.
-De fondue moet de hele maaltijd lichtjes pruttelen. Roer regelmatig om om schiften te vermijden.
-Meng de kaas en doe hem samen met de wijn, het teentje knoflook en het citroensap in de fonduepan. Roer goed om.
-Kook het mengsel op een gewoon fornuis (middelhoog vuur) onder voortdurend roeren.
-Leng het maïszetmeel aan met de kirsch of cider en voeg het mengsel toe aan de kaas.
-Kruid de kaas met nootmuskaat en peper naar smaak.
-Roer nog eens goed om en zet de pan op een fonduestel op tafel.
-De fondue moet de hele maaltijd lichtjes pruttelen. Roer regelmatig om om schiften te vermijden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is de basis om een ultieme lekkere kaasfondue op tafel te zetten .
Ingrediënten
400 g geraspte emmentaler
400 g geraspte gruyère,
1 teentje knoflook,
1 tl citroensap
300 ml droge witte wijn
100 ml kirsch of cider
1 el maïszetmeel
snuifje nootmuskaat
peper
400 g geraspte gruyère,
1 teentje knoflook,
1 tl citroensap
300 ml droge witte wijn
100 ml kirsch of cider
1 el maïszetmeel
snuifje nootmuskaat
peper
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494082
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch