Bereidingswijze
Vraag aan de slager om de mergpijpen in stukken van 3 tot 5 cm te zagen om het merg er makkelijker uit te halen of laat in de lengte in 2 zagen.
Laat de mergpijpen eerst op kamertemperatuur komen zodat het merg er makkelijker kan uithalen met een scherp mesje.
Blancheer het merg 3 minuten in een steelpannetje met licht gezouten kokend water. Haal het merg eruit , laat wat afkoelen en hak het zeer fijn en leg het opzij , giet het water weg.
Smelt een el boter in kleine koekenpan , fruit de sjalotjes op een laag vuur tot ze gaar zijn , maar niet bruin.
Doe er merg , peterselie , zout , peper en het citroensap bij. Houd dit warm terwijl u de biefstukken klaarmaakt.
Laat de resterende boter smelten in een grote braadpan en laat de boter gloeiend heet worden. Kruid de biefstukken met peper en zout en bak ze op hoog aan beide zijden een paar minuten of tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben.
Strijk wat van het mengsel op elke biefstuk en serveer met vers gebakken frietjes.
Laat de mergpijpen eerst op kamertemperatuur komen zodat het merg er makkelijker kan uithalen met een scherp mesje.
Blancheer het merg 3 minuten in een steelpannetje met licht gezouten kokend water. Haal het merg eruit , laat wat afkoelen en hak het zeer fijn en leg het opzij , giet het water weg.
Smelt een el boter in kleine koekenpan , fruit de sjalotjes op een laag vuur tot ze gaar zijn , maar niet bruin.
Doe er merg , peterselie , zout , peper en het citroensap bij. Houd dit warm terwijl u de biefstukken klaarmaakt.
Laat de resterende boter smelten in een grote braadpan en laat de boter gloeiend heet worden. Kruid de biefstukken met peper en zout en bak ze op hoog aan beide zijden een paar minuten of tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben.
Strijk wat van het mengsel op elke biefstuk en serveer met vers gebakken frietjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Toen ik dit gerecht maakte dacht ik bij mij zelf , waar ben ik nu en bezig en wat een rare combinatie ben ik nu aan het maken, een mengsel van sjalotjes en beenmerg. Toen ik het mengsel uitstrijkte op de biefstukken en serveerde vonden mijn tafelgenoten dat het een geslaagde en een lekkere combinatie was en voor herhaling vatbaar.
Ingrediƫnten
3 a 4 stukken mergpijp
4 el boter
4 sjalotjes , fijngehakt
3 el gehakte peterselie
1/2 tl zout
vers gemalen zwarte peper
sap ven een halve citroen
4 lendebiefstukken (150 g elk)
4 el boter
4 sjalotjes , fijngehakt
3 el gehakte peterselie
1/2 tl zout
vers gemalen zwarte peper
sap ven een halve citroen
4 lendebiefstukken (150 g elk)
Hulpmiddelen & keukengerei
kleine koekenpan
steelpannetje
grote braadpan
steelpannetje
grote braadpan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494077
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht