Bereidingswijze
Vermeng de gehaktsoorten grondig met zout , peper en nootmuskaat.
Vorm er balletjes van ca. 1 cm groot van en wentel deze door de bloem in een schaal.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de vermicelli en de balletjes aan toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Breng verder op smaak met zout en peper en dien meteen op.
Vorm er balletjes van ca. 1 cm groot van en wentel deze door de bloem in een schaal.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de vermicelli en de balletjes aan toe en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
Breng verder op smaak met zout en peper en dien meteen op.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een soepje zonder groenten , alleen met vermicelli en balletjes in op voorhand zelfgemaakte vleesbouillon. Dit soepje is makkelijk te maken en snel klaar.
Ingrediƫnten
Voor de balletjes :
125 g kalfsgehakt
125 g varkensgehakt
1/3 tl zout
versgemalen zwarte peper
1/3 tl nootmuskaat
bloem
Voor de soep :
1 1/2 l vleesbouillon
150 g vermicelli
125 g kalfsgehakt
125 g varkensgehakt
1/3 tl zout
versgemalen zwarte peper
1/3 tl nootmuskaat
bloem
Voor de soep :
1 1/2 l vleesbouillon
150 g vermicelli
Hulpmiddelen & keukengerei
mengkom
soep pot
schaal
soep pot
schaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1494076
Homepage ID
3038628
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht