Bereidingswijze
Week de saffraandraadjes in de witte wijn.
Verwarm 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui minimaal 5 minuten. Ik heb 8 minuten zachtjes laten smoren. Voeg dan de knoflook en de tomatenpuree toe en fruit 1 minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes en bloem toe. Roer alles door elkaar . Fruit nogmaals 1 minuut. Blus het geheel met de saffraanwijn en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus in enkele minuten wat indikken.
Rooster ondertussen het brood en verkruimel het.
Leg de vis in de ovenschaal en giet er de saus over. Bestrooi met de broodkruimels . Druppel er de rest van de olijfolie over. Zet voor 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer eventueel met een salade en extra brood vanwege de saus om lekker op te dippen.
Verwarm 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de ui minimaal 5 minuten. Ik heb 8 minuten zachtjes laten smoren. Voeg dan de knoflook en de tomatenpuree toe en fruit 1 minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes en bloem toe. Roer alles door elkaar . Fruit nogmaals 1 minuut. Blus het geheel met de saffraanwijn en voeg de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook en laat de saus in enkele minuten wat indikken.
Rooster ondertussen het brood en verkruimel het.
Leg de vis in de ovenschaal en giet er de saus over. Bestrooi met de broodkruimels . Druppel er de rest van de olijfolie over. Zet voor 15 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden. Serveer eventueel met een salade en extra brood vanwege de saus om lekker op te dippen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze eenvoudige visschotel, die ik maakte met kabeljauw staat binnen 15 minuten in de oven. Geurig, smaakvol en slank. Wij aten er een sneetje zelf gebakken volkoren brood bij , waar ik ook de topping van kruimels van maakte. Een slanke aanrader om door de week te eten met vis naar keuze of een combi van visfilet en zeevruchten.
Ik gebruikte meer tomaat en ui voor ons tweetjes . Zie bij de ingrediënten tussen de haakjes.
Ik gebruikte meer tomaat en ui voor ons tweetjes . Zie bij de ingrediënten tussen de haakjes.
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie( 2)
1 ui gesnipperd ( 1 )
4 teentjes knoflook fijngehakt (3)
1 eetlepel tomatenpuree
1 mespunt saffraan( enkele draadjes)
0.5 glas droge witte wijn( 1/2 glas)
4 tomaten (in kleine blokjes)( 3 trostomaten)
0.5 eetlepel bloem
250 milliliter visbouillon( 125 ml)
2 sneeën oud witbrood (2 volkoren)
900 gram visfilets (naar keuze) kabeljauw( 450 gram )
1 ui gesnipperd ( 1 )
4 teentjes knoflook fijngehakt (3)
1 eetlepel tomatenpuree
1 mespunt saffraan( enkele draadjes)
0.5 glas droge witte wijn( 1/2 glas)
4 tomaten (in kleine blokjes)( 3 trostomaten)
0.5 eetlepel bloem
250 milliliter visbouillon( 125 ml)
2 sneeën oud witbrood (2 volkoren)
900 gram visfilets (naar keuze) kabeljauw( 450 gram )
Hulpmiddelen & keukengerei
snijplank, mes, ovenschaal en pan
Leuke tips
Heerlijk met brood om de geurige saus mee op te dippen. Ik heb met bladpeterselie gegarneerd.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494073
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Proef het zuiden . Eigen tekst en foto's Aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht