Bereidingswijze
-Doe de stukjes kip in een kom en breng op smaak met een flinke snuf zout en zwarte peper.
-Zet een grote pan/koekenpan of braadpan op middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels van de ghee (of boter) toe en als het warm is, voeg je de helft van de stukken kippendij toe en bak je ze lichtbruin tot ze goudbruin maar nog niet gaar zijn. ongeveer 3-4 minuten. Schep de kip met een schuimspaan op een schoon bord en zet even opzij. Herhaal met de resterende kip.
-Voeg de resterende 1 eetlepel ghee toe aan de pan en voeg dan de gesneden uien toe. Fruit de uien ongeveer 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de knoflook, de kerriepoeder, de kaneel, de gemalen gember en de rode pepervlokken toe en roer tot ze geurig zijn, ongeveer 30 seconden.
-Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en laat het een minuut koken, voeg dan de mangostukjes en de aangebraden kip toe, samen met de kippenbouillon, en roer goed om.
-Breng het mengsel krachtig aan de kook, zet dan het vuur lager en laat alles 40 minuten zachtjes sudderen, onafgedekt, tot het lichtjes ingedikt is, af en toe zachtjes roerend.
-Zet na 40 minuten het vuur uit en spatel de honing, koriander en de geroosterde cashewnoten erdoor.
Serveer de mangokip met rijst, of je favoriete bijgerecht, gegarneerd met een paar extra korianderblaadjes.
-Zet een grote pan/koekenpan of braadpan op middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels van de ghee (of boter) toe en als het warm is, voeg je de helft van de stukken kippendij toe en bak je ze lichtbruin tot ze goudbruin maar nog niet gaar zijn. ongeveer 3-4 minuten. Schep de kip met een schuimspaan op een schoon bord en zet even opzij. Herhaal met de resterende kip.
-Voeg de resterende 1 eetlepel ghee toe aan de pan en voeg dan de gesneden uien toe. Fruit de uien ongeveer 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn. Voeg vervolgens de knoflook, de kerriepoeder, de kaneel, de gemalen gember en de rode pepervlokken toe en roer tot ze geurig zijn, ongeveer 30 seconden.
-Roer vervolgens de tomatenpuree erdoor en laat het een minuut koken, voeg dan de mangostukjes en de aangebraden kip toe, samen met de kippenbouillon, en roer goed om.
-Breng het mengsel krachtig aan de kook, zet dan het vuur lager en laat alles 40 minuten zachtjes sudderen, onafgedekt, tot het lichtjes ingedikt is, af en toe zachtjes roerend.
-Zet na 40 minuten het vuur uit en spatel de honing, koriander en de geroosterde cashewnoten erdoor.
Serveer de mangokip met rijst, of je favoriete bijgerecht, gegarneerd met een paar extra korianderblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige mangokip heeft zowel zoete als hartige smaken en is een fantastisch gerecht om te bereiden wanneer verse mango's verrukkelijk sappig en rijp zijn. Malse stukjes kip worden gestoofd in een rijke saus boordevol kruiden zoals kerriepoeder, kaneel en gember, plus stukjes verse, zoete mango voor een gerecht dat het gehemelte doet ontwaken met veel aardse smaak!
Ingrediënten
750 g kippendijen zonder vel, zonder botten, in grote stukken gesneden
Zout
Zwarte peper
3 eetlepels ghee (geklaarde boter), of een combinatie van ongezouten boter en olie
1 ui, gehalveerd en in dunne halve cirkels gesneden
4 teentjes knoflook, geperst door knoflookpers
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen gember
Snuf rode pepervlokken
2 eetlepels tomatenpuree
1 grote mango die rijp maar stevig is, met schil en zaad verwijderd, in stukjes)
1/2 liter kippenbouillon
1 eetlepel honing
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, plus extra voor garnering
60 g geroosterde, ongezouten stukjes cashewnoten
Zout
Zwarte peper
3 eetlepels ghee (geklaarde boter), of een combinatie van ongezouten boter en olie
1 ui, gehalveerd en in dunne halve cirkels gesneden
4 teentjes knoflook, geperst door knoflookpers
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen gember
Snuf rode pepervlokken
2 eetlepels tomatenpuree
1 grote mango die rijp maar stevig is, met schil en zaad verwijderd, in stukjes)
1/2 liter kippenbouillon
1 eetlepel honing
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes, plus extra voor garnering
60 g geroosterde, ongezouten stukjes cashewnoten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494068
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Cozy Apron - chef = Ingrid Beer
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid