Ovenschotel met zeeduivel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/27/2022 - 22:48
Bereidingswijze
Verwijder de onderste wortel van de prei , de buitenste bladeren en het uiterste groene deel. Snijd de prei overlangs in 2 en snijd in stukken van 10 cm.
Smelt een klontje boter en stoof de stukken prei aan. Voeg een scheutje water toe , kruid met nootmuskaat , peper en zout , dek af en stoof de stukken prei zacht.
Pel en snipper de sjalot fijn. Doe de witte wijn en sjalot in een steelpannetje en laat even inkoken. Voeg 200 ml water , het bouillonblokje toe en laat enkele minuten inkoken tot de helft over blijft.
Voeg de room toe en laat opnieuw even indikken. Voeg de mosterd , peper en zout toe en giet over de prei.
Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Doe de geraspte aardappelen in een keukenhanddoek en wring al het vocht eruit.
Rasp de kaas. Hak de dragon fijn en haal de blaadjes van de tijm.
Meng de geraspte aardappelen met de olijfolie , de geraspte kaas , snuifje zout en verse kruiden.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de vis in stukken van 8 - 10 cm. Leg de stukken vis op de prei en verkruimel met je vingers een dun laagje aardappelmengeling over de vis.
Zet de oven grillstand , maximum 220°C , en bak gedurende 8 - 12 minuten.
Serveer meteen.
Afbeelding
Ovenschotel met zeeduivel
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Maak een duivels lekker ovengerecht met zeeduivel , prei en een crumble van aardappelen. De pittige mosterdsaus maak het gerecht helemaal af.
Ingrediënten
3 stengels prei
1 sjalot
1/2 blokje kippenbouillon
50 ml witte wijn
200 ml room
2 kl grove mosterd
2 vastkokende aardappelen
2 el olijfolie
100 g oude abdij kaas
2 takjes tijm
2 takjes dragon
500 g zeeduivel
boter & vetstof
peper , zout en nootmuskaat
gezouten speklapjes
Hulpmiddelen & keukengerei
stoofpot
ovenschaal
steelpannetje
rasper
kaasrasp
keukenhanddoek
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1494060
Homepage ID
3038628
Teller
0
Bron
lekkervanbijons.be
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Peter6003