Lamsrack met geroosterde knoflook en botersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/27/2022 - 10:08
Bereidingswijze
1. Om de geroosterde lamsrack te maken: Verwarm je oven voor op 220ºC. Wrijf de lamsrack in met zout, peper, instant kippenbouillon, knoflookpoeder en uienpoeder. Laat de gekruide lamsrack op kamertemperatuur komen.

2. Bekleed de bodem van een braadpan met de teentjes knoflook en leg de gekruide lamsrack erop. Leg de takjes verse tijm rond de lamsrack; leg vervolgens in blokjes gesneden boter op het vlees.

3. Rooster de lamsrack in de voorverwarmde oven tot een direct afleesbare thermometer die in het dikste deel van het vlees is gestoken, 60 °C aangeeft – voor medium-rare. Tel ca. 25 minuten braadtijd.

4. Haal de geroosterde lamsrack uit de oven. Leg op een snijplank, dek af met folie of bakpapier en laat 10 minuten rusten om de sappen terug in het vlees te laten vloeien. Om de lamsrack voor het opdienen in individuele ribben te snijden: draai de lamsrack ondersteboven en snijd voorzichtig tussen de ribben door met een scherp mes. Schik het vlees op een serveerschaal met geroosterde knoflookteentjes en de botersaus ernaast. Serveer de lamsrack direct.
Afbeelding
 Lamsrack met geroosterde knoflook en botersaus
 Lamsrack met geroosterde knoflook en botersaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker 
Ingrediënten
1 lamsrack (ca. 8 ribben)
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
1 theelepel instant kippenbouillon
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
10 teentjes knoflook, laat de schil zitten
1 klein bosje verse tijm
100 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
12 cl boterdipsaus (recept )zie smulweb : (Cowboy boterdipsaus)
Leuke tips
je kan het recept van de boterdipsaus terug vinden bij : cowboy boter dipsaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494055
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester