Bereidingswijze
-de stukken Ossenstaart met water en azijn afspoelen en droogdeppen. Bedek ze met bruine suiker, sojasaus, worcestershiresaus, zout, knoflookpoeder, zwarte peper, all-spice en bruine saus en wrijf ze goed in .
-Zet de snelkookpan op High Sauté en voeg plantaardige olie toe zodra deze heet is. Voeg vervolgens je grotere stukken ossenstaart toe aan de pot, met de platte kant naar beneden ongeveer 5 mm uit elkaar en bruin aan elke kant. Verwijder de ossenstaart na het bruinen en doe deze in een kom.
-Blus uw snelkookpan af door ongeveer 2 eetlepels runderbouillon toe te voegen. Neem een houten lepel en blus je pan af door de bruine stukjes aan de onderkant te verwijderen. Voeg vervolgens je gele uien, groene uien, wortelen, knoflook en scotch bonnet peper toe. Roer en bak ongeveer 5 minuten of tot de uien zacht zijn.
-Voeg gedroogde tijm, ossenstaartjes, resterende runderbouillon en ketchup toe aan de snelkookpan.
-Druk op "Annuleren" op uw Instant Pot. Dek af en kook op hoge druk gedurende 45 minuten. Zodra de timer klaar is, laat u de snelkookpan op natuurlijke wijze vrijkomen.
-Zodra alle druk is weggenomen, opent u het deksel en verwijdert u ossenstaarten en groenten, waarbij u het vocht achterlaat.
- Zet de snelkookpan aan om te sauteren.
-Zodra de vloeistof begint te sudderen, maakt u een maïszetmeelslurry door maïszetmeel en water in een aparte kom te mengen. Roer door de kokende vloeistof. Voeg uitgelekte boterbonen toe aan de snelkookpan en laat ongeveer 5 minuten sudderen, tot de vloeistof iets is ingedikt en de boterbonen zijn opgewarmd.
-Voeg ossenstaart en groenten toe aan de snelkookpan. Serveer en geniet 🙂
Instructies voor de slowcooker :
-Bereid het recept volgens de instructies totdat de ossenstaartjes bruin moeten worden.
-Bruine ossenstaart op middelhoog vuur op de kookplaat in een koekenpan.
-Zodra de ossenstaart bruin is, blus je de koekenpan af door 2 eetlepels runderbouillon toe te voegen. Voeg uien en wortels toe aan de koekenpan en roer tot de uien zacht zijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de slowcooker, evenals alle overige ingrediënten, behalve de sperziebonen.
-Kook op laag vuur gedurende 8-10 uur of tot ossenstaart gaar is.
-Maak 30 minuten voor het opdienen een maïzena-slurry door maïszetmeel en water in een aparte kom te combineren. Roer in slowcooker samen met de uitgelekte boterbonen.
Fornuis Instructies :
-Volg de bovenstaande instructies en plaats het dan niet in een slowcooker of snelkookpan, maar kook het op het fornuis op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 uur, af en toe roerend of tot de ossenstaart gaar is. Voeg de sperziebonen toe als er nog ongeveer 30 minuten kooktijd over is.
-Zet de snelkookpan op High Sauté en voeg plantaardige olie toe zodra deze heet is. Voeg vervolgens je grotere stukken ossenstaart toe aan de pot, met de platte kant naar beneden ongeveer 5 mm uit elkaar en bruin aan elke kant. Verwijder de ossenstaart na het bruinen en doe deze in een kom.
-Blus uw snelkookpan af door ongeveer 2 eetlepels runderbouillon toe te voegen. Neem een houten lepel en blus je pan af door de bruine stukjes aan de onderkant te verwijderen. Voeg vervolgens je gele uien, groene uien, wortelen, knoflook en scotch bonnet peper toe. Roer en bak ongeveer 5 minuten of tot de uien zacht zijn.
-Voeg gedroogde tijm, ossenstaartjes, resterende runderbouillon en ketchup toe aan de snelkookpan.
-Druk op "Annuleren" op uw Instant Pot. Dek af en kook op hoge druk gedurende 45 minuten. Zodra de timer klaar is, laat u de snelkookpan op natuurlijke wijze vrijkomen.
-Zodra alle druk is weggenomen, opent u het deksel en verwijdert u ossenstaarten en groenten, waarbij u het vocht achterlaat.
- Zet de snelkookpan aan om te sauteren.
-Zodra de vloeistof begint te sudderen, maakt u een maïszetmeelslurry door maïszetmeel en water in een aparte kom te mengen. Roer door de kokende vloeistof. Voeg uitgelekte boterbonen toe aan de snelkookpan en laat ongeveer 5 minuten sudderen, tot de vloeistof iets is ingedikt en de boterbonen zijn opgewarmd.
-Voeg ossenstaart en groenten toe aan de snelkookpan. Serveer en geniet 🙂
Instructies voor de slowcooker :
-Bereid het recept volgens de instructies totdat de ossenstaartjes bruin moeten worden.
-Bruine ossenstaart op middelhoog vuur op de kookplaat in een koekenpan.
-Zodra de ossenstaart bruin is, blus je de koekenpan af door 2 eetlepels runderbouillon toe te voegen. Voeg uien en wortels toe aan de koekenpan en roer tot de uien zacht zijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de slowcooker, evenals alle overige ingrediënten, behalve de sperziebonen.
-Kook op laag vuur gedurende 8-10 uur of tot ossenstaart gaar is.
-Maak 30 minuten voor het opdienen een maïzena-slurry door maïszetmeel en water in een aparte kom te combineren. Roer in slowcooker samen met de uitgelekte boterbonen.
Fornuis Instructies :
-Volg de bovenstaande instructies en plaats het dan niet in een slowcooker of snelkookpan, maar kook het op het fornuis op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 uur, af en toe roerend of tot de ossenstaart gaar is. Voeg de sperziebonen toe als er nog ongeveer 30 minuten kooktijd over is.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Jamaicaanse ossenstaartrecept is de perfecte Caribische stoofpot voor het avondeten. Heerlijke en malse ossenstaart en boterbonen die tot in de perfectie bereid zijn. Maak het in de snelkookpan, ook op de kookplaat en de slowcooker te bereiden (lees de isnstructies) . Bereiden in ene pot op het vuur duurt zeker 3 uur !!!!!
Ingrediënten
1 kg 250 g ossenstaart
50 g bruine suiker
1 Eetlepel sojasaus
1 Eetlepel Worcestershiresaus
1 Eetlepel zout
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel bruine saus
2 eetlepels plantaardige olie
1 gele ui gesnipperd
4 groene uien gesneden
1 Eetlepel knoflook gehakt
2 hele wortelen in stukjes
1 scotch bonnet of habanero peper (zaden en membraan verwijderd en gehakt)
24 cl runderbouillon
1 Eetlepel ketchup
1 theelepel gedroogde tijm
2 Eetlepels water
1 Eetlepel maizena
1 blik boterbonen ( 450 g)
50 g bruine suiker
1 Eetlepel sojasaus
1 Eetlepel Worcestershiresaus
1 Eetlepel zout
2 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel bruine saus
2 eetlepels plantaardige olie
1 gele ui gesnipperd
4 groene uien gesneden
1 Eetlepel knoflook gehakt
2 hele wortelen in stukjes
1 scotch bonnet of habanero peper (zaden en membraan verwijderd en gehakt)
24 cl runderbouillon
1 Eetlepel ketchup
1 theelepel gedroogde tijm
2 Eetlepels water
1 Eetlepel maizena
1 blik boterbonen ( 450 g)
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494044
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Tanya
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht