Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/25/2022 - 19:26
Bereidingswijze
Was de komkommer, halveer en haal de zaadjes met een lepeltje eruit. Snij de komkommer vervolgens in zo'n klein mogelijke blokjes.
Meng de crème fraîche met het citroensap
Houd 1 1/2 el citroenroom apart en meng de rest door de komkommer en de sjalot. Breng op smaak met peper en zout uit de molen. Proef.

Vul de amuseglaasjes met de komkommertartaar. Verdeel de blokjes/ stukjes gerookte zalm erover en werk af met een toefje citroenroom en een groen blaadje naar keuze.
Afbeelding
Komkommertartaar met zalm uit een glaasje.
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een smakelijke amuse in een glaasje. Klaar binnen 20 minuten en lekker fris van smaak. Zelfs op voorhand al te maken. Roer dan de komkommertartaar met de citroenroom, sjalot en peper en zout door elkaar en zet tot gebruik koel weg. Vervolgens vul je  vlak voor het serveren de glaasjes met de komkommertartaar, leg je er de zalm op , het lepeltje room en de garnering. Smullen.
Ingrediënten
1 kleine komkommer, gewassen
1 sjalot heel fijn gesnipperd
4 volle el crème fraîche
2 el vers citroensap

250 gram gerookte zalm in blokjes of stukjes
8 topjes kervel, bladpeterselie of kleine sprietjes bieslook
Hulpmiddelen & keukengerei
Citroenpers, snijplank, mes, lepeltje amuseglaasjes met lepeltjes
Leuke tips
Ook lekker met roze garnaaltjes, gerookte forel of serranoham in plaats van zalm.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1494034
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Uit het boekje amuses en mini-hapjes eigen tekst en foto
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Keukensloofje47