Bereidingswijze
-Braad het vlees in een braadpan aan in de spekdruppels. Voeg de knoflook en ui toe en bak tot ze net glazig zijn.
-Voeg de runderbouillon, de kippenbouillon en de tomatensaus toe en breng aan de kook.
-Voeg de uienpoeder, chilipoeder, paprika en witte peper toe en roer goed door. Drijf de jalapeñohelften op het oppervlak van chili.
-Zet het vuur laag en laat afgedekt 1 uur sudderen.
-Controleer af en toe of de vloeistof het vlees bedekt. Als het er droog uitziet, zet je het vuur lager en voeg je een beetje runderbouillon toe.
-Haal de jalapeños van het oppervlak en roer de extra chilipoeder, gemalen komijn en uienpoeder erdoor. Doe de jalapeños terug in de chili, dek af en laat nog een uur op zeer laag vuur sudderen.
-Aan het einde van de kooktijd kunt u de smaak eventueel aanpassen met extra chilipoeder, komijn, ui en knoflookpoeder.
-Voeg de runderbouillon, de kippenbouillon en de tomatensaus toe en breng aan de kook.
-Voeg de uienpoeder, chilipoeder, paprika en witte peper toe en roer goed door. Drijf de jalapeñohelften op het oppervlak van chili.
-Zet het vuur laag en laat afgedekt 1 uur sudderen.
-Controleer af en toe of de vloeistof het vlees bedekt. Als het er droog uitziet, zet je het vuur lager en voeg je een beetje runderbouillon toe.
-Haal de jalapeños van het oppervlak en roer de extra chilipoeder, gemalen komijn en uienpoeder erdoor. Doe de jalapeños terug in de chili, dek af en laat nog een uur op zeer laag vuur sudderen.
-Aan het einde van de kooktijd kunt u de smaak eventueel aanpassen met extra chilipoeder, komijn, ui en knoflookpoeder.
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze prijswinnende chili uit Texas is geliefd . Het toevoegen van de kruiden tijdens het kookproces is de sleutel tot het succes. Zorg ervoor dat u zoete paprika gebruikt.
Ingrediënten
1,5 kg gemalen rundvlees
4 eetlepels spekdruppels
4 grote teentjes knoflook, fijngehakt of door een knoflookpers gehaald
1 middelgrote ui, fijngehakt
35 cl runderbouillon
40 cl kippenbouillon
24 cl tomatensaus
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
3 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel Hongaarse zoete paprika poeder
1/2 theelepel witte peper
1 of 2 hele jalapeños, zonder zaadjes en gehalveerd
3 eetlepels chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel uienpoeder
4 eetlepels spekdruppels
4 grote teentjes knoflook, fijngehakt of door een knoflookpers gehaald
1 middelgrote ui, fijngehakt
35 cl runderbouillon
40 cl kippenbouillon
24 cl tomatensaus
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
3 eetlepels chilipoeder
1 eetlepel Hongaarse zoete paprika poeder
1/2 theelepel witte peper
1 of 2 hele jalapeños, zonder zaadjes en gehalveerd
3 eetlepels chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel uienpoeder
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1494017
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Patricia Mitchell
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht