Bereidingswijze
Breng de melk, 150 ml water en de boter op middelhoge stand aan de kook.
Voeg de bloem toe en kook al roerend circa 7 minuten op een lage stand.
Neem de pan van de warmtebron en roer tot het mengsel iets is afgekoeld.
Roer een voor een de eieren erdoor tot ze volledig zijn opgenomen.
Roer de kaas erdoor.
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Vul de spuitzak met gladde spuitmond met dit mengsel en spuit toefjes met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat.
Bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Pureer intussen de gerookte zalm met de boter en het citroensap.
Schep in een kommetje en bestrooi met de bieslook.
Serveer de kaassoesjes met de zalmboter.
Voeg de bloem toe en kook al roerend circa 7 minuten op een lage stand.
Neem de pan van de warmtebron en roer tot het mengsel iets is afgekoeld.
Roer een voor een de eieren erdoor tot ze volledig zijn opgenomen.
Roer de kaas erdoor.
Verwarm de oven voor op 175ºC.
Vul de spuitzak met gladde spuitmond met dit mengsel en spuit toefjes met voldoende afstand van elkaar op de bakplaat.
Bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Pureer intussen de gerookte zalm met de boter en het citroensap.
Schep in een kommetje en bestrooi met de bieslook.
Serveer de kaassoesjes met de zalmboter.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gougère is een Frans soezendeeg. Combineer met zalm en je krijgt een heerlijke hartige snack. Ook lekker als voorgerecht!
Ingrediënten
150 milliliter melk
100 gram boter
125 gram bloem
5 eieren
50 gram oude kaas (geraspt)
100 gram gerookte zalm
125 gram zachte boter
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels bieslook (fijngesneden)
100 gram boter
125 gram bloem
5 eieren
50 gram oude kaas (geraspt)
100 gram gerookte zalm
125 gram zachte boter
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels bieslook (fijngesneden)
Hulpmiddelen & keukengerei
spuitzak
bakplaat met bakpapier
staafmixer
bakplaat met bakpapier
staafmixer
Leuke tips
Gougères zijn Franse kaassoesjes uit de Bourgogne. De kaas zit hierbij alleen door het deeg, niet in de vulling. Zo al geweldig in hun eenvoud, maar serveer ze eens met zalmboter als je echt iets speciaals van de soesjes wilt maken. Het lekkerste zijn ze meteen vers uit de oven, maar je kunt de gougères eventueel al iets eerder maken en in een luchtdicht bakje bewaren. Ook perfect als borrelhapje natuurlijk!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1494011
Homepage ID
2961741
Teller
0
Bron
Boodschappen
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht