Bereidingswijze
Verwarm 3 el vloeibaar bakproduct in een grote soeppan en fruit de ui circa 5 minuten op een laag vuurtje. Zet de warmtebron hoger en voeg, peen, aardappel en knolselderij toe en bak deze af en toe omscheppend circa 8 minuten met de ui mee.
Voeg, Spaanse peper, knoflook, selderijblad, tomatenpuree, mild paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe en bak 2 minuten mee.
Roer de bloem erdoor en voeg het water met de bouillonblokken toe. De soep wordt nu licht gebonden. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng de soep aan de kook en laat de groente in 8 - 10 minuten beetgaar koken. Proef of de groente de juiste bite heeft. Voeg zo nodig extra peper en zout ( of wat bouillonpoeder toe) en eventueel voor wat extra pit een snufje Chilipoeder.
Verhit ondertussen de laatste el bakproduct in een pannetje en bak de stukjes knakworst aldoor omscheppend 1 à 2 minuten. Voeg de knakworst en de peterselie toe aan de soep en serveer in voorverwarmde kommen.
Lekker met stevig brood met roomboter besmeerd.
Voeg, Spaanse peper, knoflook, selderijblad, tomatenpuree, mild paprikapoeder, gerookt paprikapoeder en peper en zout naar smaak toe en bak 2 minuten mee.
Roer de bloem erdoor en voeg het water met de bouillonblokken toe. De soep wordt nu licht gebonden. Voeg eventueel extra water toe als je de soep te dik vindt. Breng de soep aan de kook en laat de groente in 8 - 10 minuten beetgaar koken. Proef of de groente de juiste bite heeft. Voeg zo nodig extra peper en zout ( of wat bouillonpoeder toe) en eventueel voor wat extra pit een snufje Chilipoeder.
Verhit ondertussen de laatste el bakproduct in een pannetje en bak de stukjes knakworst aldoor omscheppend 1 à 2 minuten. Voeg de knakworst en de peterselie toe aan de soep en serveer in voorverwarmde kommen.
Lekker met stevig brood met roomboter besmeerd.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Frankfurter Suppe is een rustieke Duitse maaltijdsoep met veel groente en verse knakworst, die in schuine stukjes worden gesneden en even lichtjes gebakken worden. De beschreven hoeveelheden zijn voldoende voor een lunch of voorgerecht voor 6 personen of een maaltijdsoep met bijvoorbeeld stevig brood voor 4 personen. Echt Heerlijk Van Smaak.
Ingrediënten
1 flinke ui grof gesnipperd
4 eetlepels vloeibaar bak- en braadproduct
400 gram vastkokende aardappels geschild in blokjes
1/2 selderijknol geschild in blokjes
2 grote winterpenen geschild in blokjes
1 Spaanse peper zonder zaad en lijst heel fijn gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
1 theelepel zoet paprikapoeder
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels fijngehakte bladselderij
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
6 eetlepels bloem
1 à 1,25 liter koud water
2 runderbouillonblokjes
eventueel nog een beetje bouillonpoeder en/of chilivlokken
een bosje blad peterselie
10 verse gerookte knakworstjes à ±40 gram in schuine stukjes gesneden
4 eetlepels vloeibaar bak- en braadproduct
400 gram vastkokende aardappels geschild in blokjes
1/2 selderijknol geschild in blokjes
2 grote winterpenen geschild in blokjes
1 Spaanse peper zonder zaad en lijst heel fijn gehakt
2 teentjes knoflook gehakt
1 theelepel zoet paprikapoeder
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels fijngehakte bladselderij
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
6 eetlepels bloem
1 à 1,25 liter koud water
2 runderbouillonblokjes
eventueel nog een beetje bouillonpoeder en/of chilivlokken
een bosje blad peterselie
10 verse gerookte knakworstjes à ±40 gram in schuine stukjes gesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
Soeppan, snijplank, mes en een anti aanbak pan.
Leuke tips
Geef elke eter een kommetje dat met stukjes gebakken knakworst is gevuld. Zo kan iedereen aan tafel ze zelf aan de soep toevoegen.
Kom niet in de verleiding om knakworstjes uit blik aan de soep toe te voegen. Die missen het ultieme knakkende resultaat.
Kom niet in de verleiding om knakworstjes uit blik aan de soep toe te voegen. Die missen het ultieme knakkende resultaat.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493992
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Culinaire Bagage Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht