Bereidingswijze
-Verhit de olijfolie in een pan met wijde bodem op middelhoog vuur. Voeg de gesneden uien toe als het lekker warm is. Bak tot ze zacht beginnen te worden, ongeveer 5 minuten.
-Plet de 3 teentjes knoflook met de zijkant van een mes. Voeg ze in hun geheel toe aan de uien en blijf bakken tot de uien en knoflook bruin beginnen te worden, ongeveer nog eens 5 minuten.
-Voeg de 2 eetlepels witte wijn toe en kook tot het vocht grotendeels is verdampt. Het zou niet lang moeten duren, ongeveer een minuut of zo.
-Voeg de hele pot geroosterde rode pepers toe, met vocht en al. Maak je geen zorgen over het hakken ervan.
-Voeg 75 cl kippenbouillon en 2 takjes tijm toe en breng het mengsel aan de kook. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.
- Haal de soep van het vuur en verwijder de takjes tijm. Gebruik een staafmixer om de soep goed te pureren.
- Breng op smaak met 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper. Voeg eventueel een scheutje hete saus toe (eerst proeven).
-Meng ondertussen in een grote kom de uitgelekte zwarte bonen, basilicum, zongedroogde tomaten, pankobroodkruimels, ei, paprika, zout en peper. Gebruik een aardappelstamper om het mengsel te mengen en de bonen te smoren.
-Vorm van het bonenmengsel 25-30 "gehaktballetjes".
-Verhit in een grote pan 2 eetlepels olie uit het potje zongedroogde tomaten (of gebruik gewone olie). Voeg de "gehaktballetjes" toe als het heet is, bak indien nodig in porties. Bak ze een minuut of twee tot ze bruin zijn en draai ze dan voorzichtig om met een spatel. Blijf bakken en draaien tot alle kanten bruin zijn. Herhaal met de resterende "gehaktballetjes".
-Schep de soep in 4 kommen en garneer met gehaktballen.
-Garneer met verse basilicum, tijm, zure room of Griekse yoghurt.
-Met wat verse Parmezaanse kaas erover smaakt het ook lekker.
-Plet de 3 teentjes knoflook met de zijkant van een mes. Voeg ze in hun geheel toe aan de uien en blijf bakken tot de uien en knoflook bruin beginnen te worden, ongeveer nog eens 5 minuten.
-Voeg de 2 eetlepels witte wijn toe en kook tot het vocht grotendeels is verdampt. Het zou niet lang moeten duren, ongeveer een minuut of zo.
-Voeg de hele pot geroosterde rode pepers toe, met vocht en al. Maak je geen zorgen over het hakken ervan.
-Voeg 75 cl kippenbouillon en 2 takjes tijm toe en breng het mengsel aan de kook. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.
- Haal de soep van het vuur en verwijder de takjes tijm. Gebruik een staafmixer om de soep goed te pureren.
- Breng op smaak met 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper. Voeg eventueel een scheutje hete saus toe (eerst proeven).
-Meng ondertussen in een grote kom de uitgelekte zwarte bonen, basilicum, zongedroogde tomaten, pankobroodkruimels, ei, paprika, zout en peper. Gebruik een aardappelstamper om het mengsel te mengen en de bonen te smoren.
-Vorm van het bonenmengsel 25-30 "gehaktballetjes".
-Verhit in een grote pan 2 eetlepels olie uit het potje zongedroogde tomaten (of gebruik gewone olie). Voeg de "gehaktballetjes" toe als het heet is, bak indien nodig in porties. Bak ze een minuut of twee tot ze bruin zijn en draai ze dan voorzichtig om met een spatel. Blijf bakken en draaien tot alle kanten bruin zijn. Herhaal met de resterende "gehaktballetjes".
-Schep de soep in 4 kommen en garneer met gehaktballen.
-Garneer met verse basilicum, tijm, zure room of Griekse yoghurt.
-Met wat verse Parmezaanse kaas erover smaakt het ook lekker.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze gemakkelijk te maken Rode Paprikasoep met "Gehakt"ballen van Zwarte Bonen is zo lekker en vol van smaak! Zeker eens proberen ....
Ingrediƫnten
Voor de soep:
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui, in plakjes
3 teentjes knoflook
2 eetlepels droge witte wijn
1 pot geroosterde rode paprika's, ongedraineerd (450 g )
75 cl kippenbouillon of groentebouillon
2 takjes tijm, of ongeveer een theelepel gedroogd
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
scheutje sriracha
Voor de gehaktballetjes:
1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt ( 450 g)
2 eetlepels basilicum, vers, gehakt
3 in olie verpakte zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
50 g panko broodkruimels
1 ei
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel zout
peper, naar smaak
2-4 eetlepels olie uit het potje zongedroogde tomaatjes
zure room of Griekse yoghurt om te garneren
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui, in plakjes
3 teentjes knoflook
2 eetlepels droge witte wijn
1 pot geroosterde rode paprika's, ongedraineerd (450 g )
75 cl kippenbouillon of groentebouillon
2 takjes tijm, of ongeveer een theelepel gedroogd
1/2 theelepel zout
1/4 theelepel peper
scheutje sriracha
Voor de gehaktballetjes:
1 blik zwarte bonen, gespoeld en uitgelekt ( 450 g)
2 eetlepels basilicum, vers, gehakt
3 in olie verpakte zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
50 g panko broodkruimels
1 ei
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel zout
peper, naar smaak
2-4 eetlepels olie uit het potje zongedroogde tomaatjes
zure room of Griekse yoghurt om te garneren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493988
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = The food charletan
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht