Bereidingswijze
-Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg rundergehakt toe en bak, breek het vlees met een houten lepel, tot het niet meer roze is, ongeveer 6 minuten. Giet het vet af en zet terug op het vuur.
- Voeg chilipoeder, knoflookpoeder en komijn toe aan het rundvlees en roer goed dooreen. Kruid met peper en zout. Voeg kaas toe in een gelijkmatige laag over vlees en dek af tot de kaas melig is, nog 2 tot 3 minuten. Als de kaas smelt, haal je van het vuur.
-Leg een boerenkoolblad plat op een grote snijplank. Verwijder met een schilmesje de dikke onderste helft van de stengel. Voeg 1/4 van het vleesmengsel, tomaten, bonen, maïs, avocado en koriander toe en pers limoensap erover. Herhaal met de overige ingrediënten.
- Om te rollen, brengt u de onderkant van het blad naar de bovenkant van het blad, vouwt u de zijkanten naar binnen en rolt u - als een burrito!
Halveer en serveer.
- Voeg chilipoeder, knoflookpoeder en komijn toe aan het rundvlees en roer goed dooreen. Kruid met peper en zout. Voeg kaas toe in een gelijkmatige laag over vlees en dek af tot de kaas melig is, nog 2 tot 3 minuten. Als de kaas smelt, haal je van het vuur.
-Leg een boerenkoolblad plat op een grote snijplank. Verwijder met een schilmesje de dikke onderste helft van de stengel. Voeg 1/4 van het vleesmengsel, tomaten, bonen, maïs, avocado en koriander toe en pers limoensap erover. Herhaal met de overige ingrediënten.
- Om te rollen, brengt u de onderkant van het blad naar de bovenkant van het blad, vouwt u de zijkanten naar binnen en rolt u - als een burrito!
Halveer en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere koolhydraatarme burrito.
Ingrediënten
1 eetl. extra vergine olijfolie
500 g rundergehakt
1 theelepel. Chili poeder
1 theelepel. knoflook poeder
1 theelepel. gemalen komijn
zout
Vers gemalen zwarte peper
200 g ( Monterey Jack) gemalen kaas
4 grote boerenkoolbladeren
120 g in vieren gesneden trostomaten
1 Blik zwarte bonen, uitgelekt, afgespoeld en opgewarmd
200 g . bevroren mais, opgewarmd
1 avocado, in plakjes
50 g . losjes verpakte korianderblaadjes
1 limoen, in vieren
500 g rundergehakt
1 theelepel. Chili poeder
1 theelepel. knoflook poeder
1 theelepel. gemalen komijn
zout
Vers gemalen zwarte peper
200 g ( Monterey Jack) gemalen kaas
4 grote boerenkoolbladeren
120 g in vieren gesneden trostomaten
1 Blik zwarte bonen, uitgelekt, afgespoeld en opgewarmd
200 g . bevroren mais, opgewarmd
1 avocado, in plakjes
50 g . losjes verpakte korianderblaadjes
1 limoen, in vieren
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493963
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = LENA ABRAHAM
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht