Pittige Goulash uit de Oostenrijkse keuken.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/17/2022 - 16:12
Bereidingswijze
Snij het vlees in niet al te kleine blokjes. Doe de boter in de braadpan en bak het vlees op hoog vuur lekker gaar. Voeg dan het laurierblad toe samen met het mespuntje kruidnagelpoeder en 2 theelepels gedroogde oregano. Voeg daarna de rode wijn, witte azijn, bouillonblokjes toe en vul het aan met water totdat het vlees net niet onder water zit.
Laat het vlees op een laag pitje verder sudderen.

Snij de uien lekker grof en snij de paprika's en de tomaten in blokjes. Snij de knoflookteentjes fijn.
Bak de uien in de koekenpan tot ze glazig zijn, voeg de paprika's en de knoflook toe en bak nog 3 minuten op iets lager vuur. Voeg daarna de tomaten en de tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten door. Nu de pittige paprikapoeder en de gewone paprikapoeder toevoegen.
Als dit klaar is alles aan het vlees toevoegen en nog een paar uurtjes laten sudderen totdat het vlees heerlijk gaar is.
Dan eet smakelijk!!
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze pittige goulash heb ik gemaakt uit een combinatie van verschillende andere goulash gerechten. Het grootste deel van het gerecht komt uit de Oostenrijkse keuken en is lekker pittig (zeker niet te pittig) en heerlijk van smaak. Iedereen die ik het heb laten eten vond het heerlijk en wilde weten hoe ik het gemaakt had, vandaar dat ik het nu maar op smulweb plaats en ben benieuwd hoe jullie het vinden. Is heerlijk te combineren met rijst of aardappelpuree. 
Ingrediënten
* 650 gr mager rundvlees
* 300 gr varkenslappen
* 1 groene paprika
* 2 rode punt paprika's
* 2 rode uien
* 2 gewone uien
* 3 tomaten
* 2 teentjes knoflook
* 50 gram boter
* olie om te bakken
* peper en zout
* 1 laurierblad
* 2 vleesbouillion blokjes
* 2 theelepels gedroogde oregano
* 1 dl rode wijn
* 1 eetlepel witte azijn
* 1 blikje tomatenpuree
* 2 theelepels pittige paprikapoeder
* 2 eetlepels milde paprikapoeder
* mespuntje kruidnagelpoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan en koekenpan.
Leuke tips
Goed te combineren met rijst of aardappelpuree.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Oostenrijks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493951
Homepage ID
3037398
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Erijoynan