Bereidingswijze
Roer alle kruiden door de olie en proef even. Voeg zo nodig nog van het een of ander naar smaak toe.
Vet een ovenschotel dunnetjes in.
Snij de schouderkarbonades in gelijke stukjes en werk er de kruidenolie door. Laat even intrekken en blancheer ondertussen de sperzieboontjes en de bleekselderij 3 minuten. Spoel koud.
Doe tomaat, ui, geperste knoflook , paddenstoelen , boontjes en bleekselderij in een grote kom. Voeg het gemarineerde vlees eraan toe en werk met een grote lepel ( of schone handen ) alles door elkaar.
Breng dit over in een grote ovenschaal en zet voor 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 220 graden.
Roer enkele malen alles door elkaar.
Vet een ovenschotel dunnetjes in.
Snij de schouderkarbonades in gelijke stukjes en werk er de kruidenolie door. Laat even intrekken en blancheer ondertussen de sperzieboontjes en de bleekselderij 3 minuten. Spoel koud.
Doe tomaat, ui, geperste knoflook , paddenstoelen , boontjes en bleekselderij in een grote kom. Voeg het gemarineerde vlees eraan toe en werk met een grote lepel ( of schone handen ) alles door elkaar.
Breng dit over in een grote ovenschaal en zet voor 40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 220 graden.
Roer enkele malen alles door elkaar.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een goed vullende ovenschotel met ruim vlees en veel groente en zonder extra koolhydraten. Liever koolhydraten erbij, voeg dan wat krielaardappeltjes toe aan de schotel en laat ze meegaren.Of serveer met een beetje rijst of pasta. Zelfs een sneetje brood smaakt er heerlijk bij. Er ontstaat namelijk een heerlijke saus om op te dippen.
Ingrediënten
300 gram schouderkarbonade ( bot weggesneden)
1 grote ui grof gesnipperd
2 teen knoflook geperst
handje sperziebonen getopt en in stukjes
3 stengels bleekselderij schoon in boogjes
2 grote trostomaten. Groeiaanzet weggesneden en in grote stukken gesneden
250 gram gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden
KRUIDENOLIE
2 el zonnebloemolie
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl tijm,
½ tl oregano
½ tl salie
½ tl koriander
½ tl tijm
zwarte peper en zout naar smaak
1 grote ui grof gesnipperd
2 teen knoflook geperst
handje sperziebonen getopt en in stukjes
3 stengels bleekselderij schoon in boogjes
2 grote trostomaten. Groeiaanzet weggesneden en in grote stukken gesneden
250 gram gemengde paddenstoelen in grove stukken gesneden
KRUIDENOLIE
2 el zonnebloemolie
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uienpoeder
1 tl paprikapoeder
½ tl tijm,
½ tl oregano
½ tl salie
½ tl koriander
½ tl tijm
zwarte peper en zout naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Ovenschaal, kom, snijplank en mes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493941
Homepage ID
2796273
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij