Bereidingswijze
Kneed alles voor de gehaktballetjes goed door elkaar. Verhit olie en ongezouten roomboter in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uien toe aan het overgebleven vet en bak de uien in circa 10 minuten zachter . Voeg dan bloem en laurier en het sjalotje met de kruidnagels toe en bak even mee.
Giet er de runderbouillon , ketjap, stroop en de appelcider bij . Roer alles goed door en bak 2 minuten. Voeg de gehaktballetjes weer toe en leg het deksel schuin op de pan. Laat circa 30 minuten zachtjes stoven.
Haal ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uien toe aan het overgebleven vet en bak de uien in circa 10 minuten zachter . Voeg dan bloem en laurier en het sjalotje met de kruidnagels toe en bak even mee.
Giet er de runderbouillon , ketjap, stroop en de appelcider bij . Roer alles goed door en bak 2 minuten. Voeg de gehaktballetjes weer toe en leg het deksel schuin op de pan. Laat circa 30 minuten zachtjes stoven.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor een hachee van riblappen of van ham of varkenslappen lopen onze kleinkinderen nog niet warm, maar .....
Met deze hachee van gehaktballetjes kon ik de 2 rakkers van onze dochter echt heel blij maken. Wat hebben ze ( en wij ook) gesmuld. Heerlijk comfortfood in deze koude periode en snel klaar in vergelijking met riblappen. Kindvriendelijk comfortfood dus. Lekker met een smeuïge puree en rode kool of haricots verts .
Met deze hachee van gehaktballetjes kon ik de 2 rakkers van onze dochter echt heel blij maken. Wat hebben ze ( en wij ook) gesmuld. Heerlijk comfortfood in deze koude periode en snel klaar in vergelijking met riblappen. Kindvriendelijk comfortfood dus. Lekker met een smeuïge puree en rode kool of haricots verts .
Ingrediënten
VOOR DE GEHAKT BALLEN
600 gram rundergehakt
150 gram h.o.h gehakt
1 ei
paneermeel naar eigen inzicht
1 kleine el mosterd
peper en zout uit de molen naar smaak
VOOR DE SAUS
350 g uien - in kwart ringen
2 el bloem
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels in een sjalotje gestoken
400 ml runderbouillon
2 el ketjap manis
1 el appelstroop
1 el appelciderazijn
boter of olie om in te bakken
600 gram rundergehakt
150 gram h.o.h gehakt
1 ei
paneermeel naar eigen inzicht
1 kleine el mosterd
peper en zout uit de molen naar smaak
VOOR DE SAUS
350 g uien - in kwart ringen
2 el bloem
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels in een sjalotje gestoken
400 ml runderbouillon
2 el ketjap manis
1 el appelstroop
1 el appelciderazijn
boter of olie om in te bakken
Hulpmiddelen & keukengerei
grote hapjespan, snijplank en mes
Leuke tips
Pel een klein sjalotje en steek daar de kruidnagels in. Zó voorkom je een speurtocht naar de kruidnagels in je hachee of stoofpotten !!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493919
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Aangepast recept van Oh My Foodness . Eigen tekst en foto's
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht