Bereidingswijze
-Bestrijk de dag voor het bakken het vlees in een grote kom met de geplette rode paprika, dek af en zet het een nacht in de koelkast.
-Ongeveer 4 uur voordat je aan tafel gaat, strooi je de uienschijfjes, peterselie, knoflook en laurierblaadjes op de bodem van een braadpan.
-Stop de piment en kruidnagel in een stuk kaasdoek samengebonden met keukentouw of in een theebol en gooi ze in de braadpan. Breng het rundvlees desgewenst op smaak met zout. Leg het vlees erop en besprenkel met de boter of reuzel.
-Roer in een maatglas of kom de wijn, tomatenpuree en kaneel door elkaar en giet het over het vlees.
-Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het zachtjes sudderen, dek af en kook tot het vlees heel zacht is, 3 tot 3 1/2 uur, waarbij u de stukken af en toe omdraait.
-Houd voor een meer stoofpotachtige versie het deksel erop tijdens het koken. Voor een meer geconcentreerde, glazuurachtige sausversie, ongeveer halverwege het koken, verwijdert u het deksel om een deel van de vloeistof te laten verdampen, zodat de saus zich kan concentreren in consistentie en smaak.
-Verwijder de laurierblaadjes en het kaasdoekzakje of de theebol.
Serveer de caçoila desgewenst met gekookte witte aardappelen, geroosterde rode pepers en gekookte groenten.
-Ongeveer 4 uur voordat je aan tafel gaat, strooi je de uienschijfjes, peterselie, knoflook en laurierblaadjes op de bodem van een braadpan.
-Stop de piment en kruidnagel in een stuk kaasdoek samengebonden met keukentouw of in een theebol en gooi ze in de braadpan. Breng het rundvlees desgewenst op smaak met zout. Leg het vlees erop en besprenkel met de boter of reuzel.
-Roer in een maatglas of kom de wijn, tomatenpuree en kaneel door elkaar en giet het over het vlees.
-Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het zachtjes sudderen, dek af en kook tot het vlees heel zacht is, 3 tot 3 1/2 uur, waarbij u de stukken af en toe omdraait.
-Houd voor een meer stoofpotachtige versie het deksel erop tijdens het koken. Voor een meer geconcentreerde, glazuurachtige sausversie, ongeveer halverwege het koken, verwijdert u het deksel om een deel van de vloeistof te laten verdampen, zodat de saus zich kan concentreren in consistentie en smaak.
-Verwijder de laurierblaadjes en het kaasdoekzakje of de theebol.
Serveer de caçoila desgewenst met gekookte witte aardappelen, geroosterde rode pepers en gekookte groenten.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Caçoila, of Portugees gestoofd rundvlees, is een lekkere stoofpot van rundvlees, rode pepers en aromaten, heel langzaam gekookt in een saus van rode wijn, tomaat en boter !
Ingrediënten
2 kg runderstoofvlees, gesneden in stukjes van 5 tot 8 cm
2 eetlepels gemalen rode pepers , of meer naar smaak, of 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken
255 g ui in plakjes gesneden
60 g peterselie grof gehakt
6 tot 8 teentjes knoflook geplet en gepeld
2 laurierblaadjes
1/2 theelepel pimentbessen
4 hele kruidnagels
zout naar smaak (optioneel)
40 g ongezouten boter of reuzel
475 ml stevige rode tafelwijn
2 eetlepels tomatenpuree
1/2 theelepel gemalen kaneel
Voor serveren :
â–¢ Gekookte witte aardappelen (optioneel)
â–¢ Geroosterde rode paprika's (optioneel)
â–¢ Gekookte groenten (optioneel)
2 eetlepels gemalen rode pepers , of meer naar smaak, of 1/2 theelepel gemalen rode pepervlokken
255 g ui in plakjes gesneden
60 g peterselie grof gehakt
6 tot 8 teentjes knoflook geplet en gepeld
2 laurierblaadjes
1/2 theelepel pimentbessen
4 hele kruidnagels
zout naar smaak (optioneel)
40 g ongezouten boter of reuzel
475 ml stevige rode tafelwijn
2 eetlepels tomatenpuree
1/2 theelepel gemalen kaneel
Voor serveren :
â–¢ Gekookte witte aardappelen (optioneel)
â–¢ Geroosterde rode paprika's (optioneel)
â–¢ Gekookte groenten (optioneel)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Portugees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493918
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Pinterest - Leite's Culinaria
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht