Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 90°C
-Dep karbonades droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten royaal met zout en peper.
-Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de karbonades toe en schroei aan één kant ongeveer 4 tot 5 minuten, tot ze goudbruin zijn aan de onderkant. Draai de karbonades om en schroei de andere kanten nog 4 tot 5 minuten dicht. (De karbonades moeten stevig aanvoelen, maar nog een beetje meegeven).
-Schuif de karbonades in de oven om warm te blijven tijdens het bereiden van de saus.
-Giet alles behalve ongeveer 1 theelepel olie uit de pan en zet het vuur laag tot medium.
-Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 2 tot 3 minuten.
-Voeg de kappertjes toe en bak 30 seconden
-Voeg de azijn toe en kook tot het iets is ingekookt, ongeveer 2 minuten.
-Voeg de bouillon, mosterd, een snufje zout en peper toe. Kook tot een beetje ingedikt, ongeveer 2 - 3 minuten.
-Roer de room erdoor.
-Proef en pas smaakmakers aan.
Leg de karbonades op een bord of schaal en giet er saus over. Geef de resterende saus aan tafel door.
-Dep karbonades droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten royaal met zout en peper.
-Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de karbonades toe en schroei aan één kant ongeveer 4 tot 5 minuten, tot ze goudbruin zijn aan de onderkant. Draai de karbonades om en schroei de andere kanten nog 4 tot 5 minuten dicht. (De karbonades moeten stevig aanvoelen, maar nog een beetje meegeven).
-Schuif de karbonades in de oven om warm te blijven tijdens het bereiden van de saus.
-Giet alles behalve ongeveer 1 theelepel olie uit de pan en zet het vuur laag tot medium.
-Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 2 tot 3 minuten.
-Voeg de kappertjes toe en bak 30 seconden
-Voeg de azijn toe en kook tot het iets is ingekookt, ongeveer 2 minuten.
-Voeg de bouillon, mosterd, een snufje zout en peper toe. Kook tot een beetje ingedikt, ongeveer 2 - 3 minuten.
-Roer de room erdoor.
-Proef en pas smaakmakers aan.
Leg de karbonades op een bord of schaal en giet er saus over. Geef de resterende saus aan tafel door.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept van karbonades in kappertjessaus is echt een van die gerechten die er niet alleen prachtig uitzien, maar ook nog super lekker zijn !
Ingrediënten
4 dikke (2,5 cm) varkenslendekarbonades met bot (laat de karbonades 30 minuten op kamertemperatuur komen)
2 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
1 middelgrote sjalot, in blokjes
2 tl knoflook, fijngehakt
75 g kappertjes, uitgelekt
2 el sherryazijn
6 cl kippenbouillon
1 1/2 el Dijon-mosterd
2 eetlepels room
2 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
1 middelgrote sjalot, in blokjes
2 tl knoflook, fijngehakt
75 g kappertjes, uitgelekt
2 el sherryazijn
6 cl kippenbouillon
1 1/2 el Dijon-mosterd
2 eetlepels room
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493917
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Kris Longwell
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht