Bereidingswijze
-Kook de rijst volgens de instructies van je rijstkoker.
-Doe terwijl de rijst kookt alle ingrediënten voor de misopasta bij elkaar in een kom en meng goed.
-Verdeel de gekookte rijst in 6 gelijke porties.
-Vorm en pers de rijst in een stuk huishoudfolie tot een driehoek. *3
Miso-smaak :
-Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en voeg boter toe.
-Grill de Onigiri ongeveer 1 minuut aan elke kant en smeer ze in met boter.
-Borstel de misopasta over elke kant van de rijstballen en gril elke kant tot ze krokant zijn.
Serveer met de garnituren.
Sojasaus Smaak :
-Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en smeer de koekenpan in met plantaardige olie.
-Grill de Onigiri ongeveer 1 minuut per kant.
-Borstel de sojasaus over elke kant van de rijstballen elke keer dat ze worden omgedraaid (een paar keer keren).
-Grill elke kant tot ze krokant zijn. Zet het vuur uit en serveer op een bord.
-Bedek de gegrilde rijstballen met 1/2 el boter.
-Garneer met rijstkruiden om te serveren.
-Doe terwijl de rijst kookt alle ingrediënten voor de misopasta bij elkaar in een kom en meng goed.
-Verdeel de gekookte rijst in 6 gelijke porties.
-Vorm en pers de rijst in een stuk huishoudfolie tot een driehoek. *3
Miso-smaak :
-Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en voeg boter toe.
-Grill de Onigiri ongeveer 1 minuut aan elke kant en smeer ze in met boter.
-Borstel de misopasta over elke kant van de rijstballen en gril elke kant tot ze krokant zijn.
Serveer met de garnituren.
Sojasaus Smaak :
-Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur en smeer de koekenpan in met plantaardige olie.
-Grill de Onigiri ongeveer 1 minuut per kant.
-Borstel de sojasaus over elke kant van de rijstballen elke keer dat ze worden omgedraaid (een paar keer keren).
-Grill elke kant tot ze krokant zijn. Zet het vuur uit en serveer op een bord.
-Bedek de gegrilde rijstballen met 1/2 el boter.
-Garneer met rijstkruiden om te serveren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Yaki onigiri zijn Japanse gegrilde rijstballetjes met een smakelijke hartige coating of vulling. Deze kleine rijstballetjes zijn vol van smaak met een heerlijk krokant korstje dat een extra element van smaak en textuur toevoegt aan gewone onigiri. In dit recept de keuze : miso smaak of sojasmaak
Ingrediënten
Onigiri :
- 400 g ongekookte kortkorrelige rijst
- 48 cl water
Miso-smaak :
â–¢ 1 el miso
â–¢ 2 tl mirin
â–¢ 2 tl sake
â–¢ 2 tl suiker
â–¢ 1,5 el boter
â–¢ 1 tl fijngehakte bieslook om te garneren
â–¢ 1 tl sesamzaadjes om te garneren
Sojasaus Smaak :
â–¢ 1,5 el plantaardige olie
â–¢ 1 el sojasaus
â–¢ 1,5 el Bagelkruiden (kant en klaar, of zelf maken zie tips)
â–¢ 1,5 el boter
- 400 g ongekookte kortkorrelige rijst
- 48 cl water
Miso-smaak :
â–¢ 1 el miso
â–¢ 2 tl mirin
â–¢ 2 tl sake
â–¢ 2 tl suiker
â–¢ 1,5 el boter
â–¢ 1 tl fijngehakte bieslook om te garneren
â–¢ 1 tl sesamzaadjes om te garneren
Sojasaus Smaak :
â–¢ 1,5 el plantaardige olie
â–¢ 1 el sojasaus
â–¢ 1,5 el Bagelkruiden (kant en klaar, of zelf maken zie tips)
â–¢ 1,5 el boter
Leuke tips
Bagelkruid zelf maken : (bewaar in een luchtledige doos)
3 el witte sesamzaadjes.
2 el zwarte sesamzaadjes.
3 el gemalen gebakken uitjes.
3 el maanzaadjes.
2 el gemalen gedroogde knoflookschijfjes of knoflookpoeder/gedroogde knoflook uit een molen.
2 el gemalen zeezout,
3 el witte sesamzaadjes.
2 el zwarte sesamzaadjes.
3 el gemalen gebakken uitjes.
3 el maanzaadjes.
2 el gemalen gedroogde knoflookschijfjes of knoflookpoeder/gedroogde knoflook uit een molen.
2 el gemalen zeezout,
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493908
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Shihoko
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch