Bereidingswijze
-meng het rundvlees, citroengras, knoflook, sojasaus, vissaus, Chinese kruiden, suiker, zout en peper in een kom en meng goed. Laat een uurtje marineren.
-Verwarm de oven voor op 160C en bereid al je groenten voor.
-Doe de olie in de braadpan en verwarm op middelhoog vuur. Schroei het vlees, eventueel in delen, tot het mooi bruin is.
-Voeg een scheutje hete bouillon toe om de pan te blussen en schraap alle gebruinde stukjes weg met een houten lepel.
-Voeg de sjalotten en pepers toe en roer een paar minuten.
-Voeg de tomatenpuree, tomaten, wortels, kaneelstokje, steranijs, kaffirlimoenblaadjes en bouillon toe en breng langzaam aan de kook.
-Bedek de braadpan en breng over naar de oven. Kook een uur.
-Haal de braadpan uit de oven - pas op, hij wordt erg heet! – en roer de flespompoen erdoor.
-Zet terug in de oven en bak nog 45 minuten tot 1 uur tot het vlees heel mals is.
-Roer de maïzena door de stoofpot en laat een paar minuten op de kookplaat sudderen om de jus in te dikken.
-Verwijder het kaneelstokje, de steranijs en de kaffirlimoenblaadjes en gooi ze weg.
-Voeg wat gehakte basilicumblaadjes toe, controleer op smaak en serveer met knapperig brood, of over rijst..
Voor wie werkt met een de slowcooker :
-Marineer en bruin het vlees zoals hierboven aangegeven en doe het dan in je slowcooker.
-Voeg alle resterende ingrediënten toe en meng. Kook op LAAG gedurende 7-8 uur of op HOOG gedurende 4-5 uur.
-Voeg de maïzena toe en kook op HOOG, onafgedekt, tot de jus dikker wordt.
-Verwijder het kaneelstokje, de steranijs en de kaffirlimoenblaadjes en gooi ze weg.
-Voeg wat gehakte basilicumblaadjes toe, controleer op smaak en serveer met knapperig brood of rijst.
-Verwarm de oven voor op 160C en bereid al je groenten voor.
-Doe de olie in de braadpan en verwarm op middelhoog vuur. Schroei het vlees, eventueel in delen, tot het mooi bruin is.
-Voeg een scheutje hete bouillon toe om de pan te blussen en schraap alle gebruinde stukjes weg met een houten lepel.
-Voeg de sjalotten en pepers toe en roer een paar minuten.
-Voeg de tomatenpuree, tomaten, wortels, kaneelstokje, steranijs, kaffirlimoenblaadjes en bouillon toe en breng langzaam aan de kook.
-Bedek de braadpan en breng over naar de oven. Kook een uur.
-Haal de braadpan uit de oven - pas op, hij wordt erg heet! – en roer de flespompoen erdoor.
-Zet terug in de oven en bak nog 45 minuten tot 1 uur tot het vlees heel mals is.
-Roer de maïzena door de stoofpot en laat een paar minuten op de kookplaat sudderen om de jus in te dikken.
-Verwijder het kaneelstokje, de steranijs en de kaffirlimoenblaadjes en gooi ze weg.
-Voeg wat gehakte basilicumblaadjes toe, controleer op smaak en serveer met knapperig brood, of over rijst..
Voor wie werkt met een de slowcooker :
-Marineer en bruin het vlees zoals hierboven aangegeven en doe het dan in je slowcooker.
-Voeg alle resterende ingrediënten toe en meng. Kook op LAAG gedurende 7-8 uur of op HOOG gedurende 4-5 uur.
-Voeg de maïzena toe en kook op HOOG, onafgedekt, tot de jus dikker wordt.
-Verwijder het kaneelstokje, de steranijs en de kaffirlimoenblaadjes en gooi ze weg.
-Voeg wat gehakte basilicumblaadjes toe, controleer op smaak en serveer met knapperig brood of rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bo Kho is geen doorsnee eenpansgerecht met rundvlees! Het is een heerlijke Vietnamese stoofpot van gestoofd rundvlees met tomaten en wortelen die geurt naar citroengras, steranijs en kaneel. Soja- en vissaus voegen rijke umami-smaken toe aan de jus en het langzaam koken resulteert in uit elkaar vallend mals vlees. Instructies voor dit heerlijke gerecht ook voor de slowcooker .
Ingrediënten
900 g rund stoofvlees , in blokjes gesneden
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
1 tl zout
1 tl gemalen peper
2 stengels citroengras buitenste bladeren verwijderd, fijngehakt
3 grote teentjes knoflook fijngehakt
3 el sojasaus
1 tl vissaus optioneel
1 el bruine suiker of palmsuiker
Voor de stoofpot :
2 eetlepels plantaardige olie om rundvlees dicht te schroeien
4 sjalotjes gepeld en grof gesneden
2 groene chilipepers ontpit en fijngehakt
4 grote tomaten in stukjes
2 el tomatenpuree
4 wortels geschild en in stukjes gesneden
1 kaneelstokje
2 steranijs
2 kaffirlimoenblaadjes, vers of gedroogd
625ml hete runderbouillon
450 gram flespompoen geschild en in blokjes
1 el maïzena/maïzena verdund in 1 el koud water, om te binden
Thaise basilicum fijngehakt om te garneren
eventueel zout en peper om op smaak te brengen
1 tl Chinees vijfkruidenpoeder
1 tl zout
1 tl gemalen peper
2 stengels citroengras buitenste bladeren verwijderd, fijngehakt
3 grote teentjes knoflook fijngehakt
3 el sojasaus
1 tl vissaus optioneel
1 el bruine suiker of palmsuiker
Voor de stoofpot :
2 eetlepels plantaardige olie om rundvlees dicht te schroeien
4 sjalotjes gepeld en grof gesneden
2 groene chilipepers ontpit en fijngehakt
4 grote tomaten in stukjes
2 el tomatenpuree
4 wortels geschild en in stukjes gesneden
1 kaneelstokje
2 steranijs
2 kaffirlimoenblaadjes, vers of gedroogd
625ml hete runderbouillon
450 gram flespompoen geschild en in blokjes
1 el maïzena/maïzena verdund in 1 el koud water, om te binden
Thaise basilicum fijngehakt om te garneren
eventueel zout en peper om op smaak te brengen
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Vietnamees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493903
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Lucy Parissi (Pinterest)
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht