Vegetarische rodekoolschotel met aardappelpuree feta en walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/10/2022 - 14:02
Bereidingswijze
Rode kool :
Breng de rodekool aan de kook.
Voeg het kaneelpoeder en de in blokjes gesneden goudrenet eraan toe.
Laat de rodekool in plm. 20 minuten beetgaar worden. Af en toe omscheppen.
Maak de rodekool op smaak met de vanillesuiker, cranberrycompote of -jam en een scheutje balsamicoazijn. Voeg eventueel nog wat peper, zout of suiker toe.
Gewoon proeven tot je het lekker vindt.

Aardappelpuree:
Kook ondertussen de aardappelen gaar. Laat ze goed droogstomen.
Stamp de aardappelen met de slagroom (moet een stevige massa blijven).
Schil de overgebleven goudrenet. Verwijder het klokhuis met een appelboor.
Snij de appel in mooie dunne plakken.

Doe onderin de ovenschaal het rodekool-mengsel. Verdeel de aardappelpuree erover.
Verdeel de walnoten erover en de verkruimelde feta.
Strooi er nog wat geraspte kaas over.
Zet de ovenschaal plm. 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Bak de plakken appel in een koekenpan, bestrooid met kaneel en suiker in 1 eetlepel boter en dien ze apart op.
Afbeelding
Vegetarische rodekoolschotel met aardappelpuree feta en walnoten
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke vegetarische rodekoolschotel. Lekker met feta en walnoten en gebakken appeltjes met kaneel en suiker.
Ingrediƫnten
Rode kool:
plm. 750 gram gesneden rodekool
flinke theelepel kaneel of koekkruiden
1 +1 flinke goudrenet (1 erdoor, 1 bovenop)
1 flinke eetlepel cranberrycompote of bessengelei of -jam (niet direct noodzakelijk)
2 zakjes vanillesuiker
eventueel (maar eerst proeven!) nog een eetlepel suiker
1 eetlepel donkere balsamicoazijn
boter

Aardappelpuree:
8 middelgrote aardappelen (kruimige)
plm. 100 ml slagroom
10 gram boter
peper, zout

100 gram feta in stukjes
100 gram walnoten
50 gram geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Aardppelstamper
pannen
ovenschaal
Leuke tips
Je kunt ook rodekool uit pot of diepvries gebruiken en kant-en-klare aardappelpuree bijv. uit het koelvak. Ben je sneller klaar.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493898
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers