Bereidingswijze
- Snij de aubergines in schijven , leg ze op een ovenplaat, giet er een beetje olijfolie overheen en strooi er een beetje zout over. Grill de plakken aan beide kanten in totaal ongeveer 15 minuten.
- Schil de aardappels, snij ze in schijfjes en kook ze voor. Laat ze goed uitlekken.
- Bak het gehakt rul, voeg pezo, gehakte knoflook, en fijngesneden munt en peterselie toe.
- Bak de uien in ringen halfgaar.
- Snij de tomaten in plakken.
- Bouw de ovenschotel op, eerst de uitgelekte aardappelschijfjes, gehakt, aubergineplakken, uienringen, tomatenschijfjes, tomaten stukjes en verkruimel er de feta overheen. Als laatste strooi je er een beetje gedroogde oregano overheen.
- Zet de ovenschotel een half uurtje in de oven (op 200 graden)
- Schil de aardappels, snij ze in schijfjes en kook ze voor. Laat ze goed uitlekken.
- Bak het gehakt rul, voeg pezo, gehakte knoflook, en fijngesneden munt en peterselie toe.
- Bak de uien in ringen halfgaar.
- Snij de tomaten in plakken.
- Bouw de ovenschotel op, eerst de uitgelekte aardappelschijfjes, gehakt, aubergineplakken, uienringen, tomatenschijfjes, tomaten stukjes en verkruimel er de feta overheen. Als laatste strooi je er een beetje gedroogde oregano overheen.
- Zet de ovenschotel een half uurtje in de oven (op 200 graden)
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Niet authentiek Grieks maar een zelfverzonnen schotel die een beetje doet denken aan Moussaka. Zeg maar een "light" versie. Eentje die snel te maken en toch erg lekker is. De bechamelsaus laat ik achterwege zodat deze versie ook meteen glutenvrij is. Makkelijk als mensen met een allergie of intolerantie mee eten.
Ingrediƫnten
- 1 aubergine (of 2 kleine)
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 blikje tomatenstukjes
- 750 gram (voorgekookte) aardappelschijfjes
- 250 gram feta
- 1 teen knoflook
- munt, peterselie en oregano
- pezo
- olijfolie
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 tomaten
- 1 blikje tomatenstukjes
- 750 gram (voorgekookte) aardappelschijfjes
- 250 gram feta
- 1 teen knoflook
- munt, peterselie en oregano
- pezo
- olijfolie
Leuke tips
Lekker met versgebakken (stok)brood.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493887
Homepage ID
2066044
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij