Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/08/2022 - 15:38
Bereidingswijze
Bak de schoongemaakte en goed uitgelekte prei en paksoi circa 6 minuten in een klontje roomboter. Breng op smaak met peper en zout.

Laat de groente goed uitlekken . Druk eventueel het extra vocht eruit en laat afkoelen.

Vet een kleine taartvorm met losse bodem in en bekleed deze met hartig taartdeeg.

Klop een topping van 100 ml kokosmelk en 2 eieren en voeg de helft van de komijnekaas met een half theelepeltje kerriepoeder toe.
Bedek de bodem van de taartvorm met het afgekoelde groentemengsel. Giet er het kokosmengsel overheen. Vervolgens de rest van de komijnekaas en bestrooi het de grof gehakte hazelnoten en zet de taart voor 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Dek de eerste 20 minuten de bovenkant met aluminiumfolie af. Verwijder dan de folie.

Hou je niet van komijnekaas kies dan voor belegen kaas.
Serveer met een groene salade.
Afbeelding
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Hartige taart met prei, paksoi, komijnekaas en hazelnoten.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als variant op deze taart  pastinaak-paddenstoelentaart-met-komijnekaas-en-hazelnoten               bedacht ik dat het preitje en de halve paksoi, die ik nog in de koelkast had liggen ook wel smaakvol zouden zijn. In plaats van room heb ik romige kokosmelk gebruikt. De taart.... uiteraard vegetarisch heeft veel smaak.
Ingrediënten
3 plakjes hartig taartdeeg
250 gram prei in halve ringen gesneden
100 gr paksoi in stukjes
2 eieren
75 gram komijnekaas geraspt
50 gram ongezouten hazelnoten grof gehakt
100 ml kokosmelk
klontje roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
Rasp, taartvorm, snijplank en mes.
Leuke tips
Het beste resultaat voor een knapperige bodem geeft een metalen taartvorm. Zet de vorm op een bakplaat onder in de oven.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493880
Homepage ID
2796273
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
Keukensloofje47