Bereidingswijze
-Doe het brood in een blender met de tomaten, knoflook, 1 eetlepel azijn, zout en peper.
-Voeg terwijl de motor draait langzaam de olijfolie toe en meng goed gedurende minimaal 2 tot 3 minuten.
-Koel de soep minstens een paar uur voordat je hem serveert.
-Doe de soep in kommen en garneer met de eieren, een scheutje olijfolie en peterselie
-Voeg terwijl de motor draait langzaam de olijfolie toe en meng goed gedurende minimaal 2 tot 3 minuten.
-Koel de soep minstens een paar uur voordat je hem serveert.
-Doe de soep in kommen en garneer met de eieren, een scheutje olijfolie en peterselie
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koude tomatensoep uit Cordoba, kinderspel om te maken, maar laat wel minstens 2 uur koelen in de koelkast .
Ingrediënten
140 g grof getextureerd witbrood, minimaal 2 tot 3 dagen oud
1,5 kg rijpe tomaten, geschild en gezaaid
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tot 2 eetlepels sherryazijn
Zout en versgemalen zwarte peper
1/3 kopje extra vergine olijfolie
2 hardgekookte eieren, gehakt
Extra vierge olijfolie als garnering
Peterselieblaadjes als garnering
1,5 kg rijpe tomaten, geschild en gezaaid
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tot 2 eetlepels sherryazijn
Zout en versgemalen zwarte peper
1/3 kopje extra vergine olijfolie
2 hardgekookte eieren, gehakt
Extra vierge olijfolie als garnering
Peterselieblaadjes als garnering
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493879
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Joanne Weir - pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch