Bereidingswijze
1 Pel de ui en de knoflook en hak fijn voor de gehaktballen. Kneed het gehakt met het ei, het paneermeel, de ui, de knoflook en de kruiden. Rol 8 gehaktballen en zet ze op een koele plaats.

2 Spoel de spruitjes en maak een insnijding in de vorm van een kruis in het steeltje. Laat de linzen uitlekken. Rooster de noten goudbruin in 1 el hete olie. Neem ze uit de pan. Doe dan de spruiten in de braadpan, zet ze onder in water, voeg zout toe en kook beetgaar. Giet ze af, laat ze schrikken en uitlekken.
3 Verhit de boter en kleur de gehaktballen aan elke kant aan. Verhit in een andere pan de resterende olie, laat de spruitjes hierin stoven, vermeng met de linzen en de noten en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Meng de dragon erdoor en serveer.
2 Spoel de spruitjes en maak een insnijding in de vorm van een kruis in het steeltje. Laat de linzen uitlekken. Rooster de noten goudbruin in 1 el hete olie. Neem ze uit de pan. Doe dan de spruiten in de braadpan, zet ze onder in water, voeg zout toe en kook beetgaar. Giet ze af, laat ze schrikken en uitlekken.
3 Verhit de boter en kleur de gehaktballen aan elke kant aan. Verhit in een andere pan de resterende olie, laat de spruitjes hierin stoven, vermeng met de linzen en de noten en kruid met zout, peper en nootmuskaat. Meng de dragon erdoor en serveer.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxEen heerlijke gerecht voor de hele familie dat je binnen de 30 minuten op tafel zet.
Ingrediënten
500 g spruitjes
150 g groene linzen (gekookt)
50 g hazelnoten
400 g gehakt
1 ui
1 knoflook teentje
1 ei
3 el paneermeel
paprikapoeder
nootmuskaat
1 el dragon (fijngehakt)
3 el olijfolie
2 el boter
peper en zout
150 g groene linzen (gekookt)
50 g hazelnoten
400 g gehakt
1 ui
1 knoflook teentje
1 ei
3 el paneermeel
paprikapoeder
nootmuskaat
1 el dragon (fijngehakt)
3 el olijfolie
2 el boter
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493867
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht