Bereidingswijze
-Bestrooi beide zijden van de zalm met zout en peper.
-Verhit 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag of goed gekruide koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zalm toe, met de huid naar boven, en schroei in slechts 1 1/2 minuut goudbruin. Draai de zalm om en bak de andere kant slechts 1 minuut, leg hem dan op een bord (moet nog rauw zijn van binnen).
-Zet het vuur laag tot medium laag en laat de koekenpan afkoelen.
-Verhit de resterende 1 el olie. Voeg knoflook, gember en citroengras toe. Kook tot de knoflook licht goudbruin is (circa 1 minuut)
-Voeg suiker toe en bak 20 seconden tot het een karamel wordt (zie video). Roer dan de chilipasta erdoor.
-Voeg kokosmelk toe en roer, schraap de bodem van de koekenpan om alle stukjes die op de bodem vastzitten in de saus op te lossen.
-Roer de vissaus erdoor, verhoog het vuur tot medium. Laat 2 minuten sudderen.
-Doe de zalm in de saus, zet het vuur lager en laat het 4 minuten zachtjes sudderen, of tot het net gaar is.
-Zalm eruit halen, limoenrasp en sap naar smaak erdoor roeren. Pas zout naar smaak aan met vissaus.
Serveer zalm over noedels of rijst. Lepel de saus erover, garneer met koriander en eventueel chili.
-Verhit 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag of goed gekruide koekenpan op middelhoog vuur. Voeg zalm toe, met de huid naar boven, en schroei in slechts 1 1/2 minuut goudbruin. Draai de zalm om en bak de andere kant slechts 1 minuut, leg hem dan op een bord (moet nog rauw zijn van binnen).
-Zet het vuur laag tot medium laag en laat de koekenpan afkoelen.
-Verhit de resterende 1 el olie. Voeg knoflook, gember en citroengras toe. Kook tot de knoflook licht goudbruin is (circa 1 minuut)
-Voeg suiker toe en bak 20 seconden tot het een karamel wordt (zie video). Roer dan de chilipasta erdoor.
-Voeg kokosmelk toe en roer, schraap de bodem van de koekenpan om alle stukjes die op de bodem vastzitten in de saus op te lossen.
-Roer de vissaus erdoor, verhoog het vuur tot medium. Laat 2 minuten sudderen.
-Doe de zalm in de saus, zet het vuur lager en laat het 4 minuten zachtjes sudderen, of tot het net gaar is.
-Zalm eruit halen, limoenrasp en sap naar smaak erdoor roeren. Pas zout naar smaak aan met vissaus.
Serveer zalm over noedels of rijst. Lepel de saus erover, garneer met koriander en eventueel chili.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Gepocheerde zalm exotisch gemaakt met een eenvoudige, geweldige kokos-limoensaus!! Smaakt als een Thaise kokos-currysaus, maar het is snel en gemakkelijk. De truc is om knoflook, gember en citroengras te karamelliseren met een snufje suiker voordat je de kokosmelk toevoegt. Het is ongelooflijk wat een verschil het maakt!
Ingrediënten
Ingrediënten
â–¢ 4 zalmfilets, elk 180 g bij voorkeur zonder vel
â–¢ Zout en peper
â–¢ 2 eetlepels olie, gescheiden
â–¢ 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
â–¢ 2 tl gember , fijn geraspt
â–¢ 1 citroengras, geschild, fijn geraspt
â–¢ 1 el bruine suiker
â–¢ 1 tl chili-knoflookpasta of andere chilipasta, naar smaak aanpassen
â–¢ 400 g kokosmelk
â–¢ 1 el vissaus (of sojasaus)
â–¢ 2 tl limoenschil (1 limoen)
â–¢ Limoensap, naar smaak
GARNERING/SERVEREN:
â–¢ Verse koriander/korianderblaadjes, fijngehakt (aanbevolen)
â–¢ Fijngesneden grote rode pepers (optioneel)
â–¢ Vermicelli noodles OF , geweekt per pakje, of rijst
â–¢ Gestoomde jasmijnrijst
â–¢ Gestoomde Aziatische groenten
â–¢ 4 zalmfilets, elk 180 g bij voorkeur zonder vel
â–¢ Zout en peper
â–¢ 2 eetlepels olie, gescheiden
â–¢ 2 teentjes knoflook, fijngeraspt
â–¢ 2 tl gember , fijn geraspt
â–¢ 1 citroengras, geschild, fijn geraspt
â–¢ 1 el bruine suiker
â–¢ 1 tl chili-knoflookpasta of andere chilipasta, naar smaak aanpassen
â–¢ 400 g kokosmelk
â–¢ 1 el vissaus (of sojasaus)
â–¢ 2 tl limoenschil (1 limoen)
â–¢ Limoensap, naar smaak
GARNERING/SERVEREN:
â–¢ Verse koriander/korianderblaadjes, fijngehakt (aanbevolen)
â–¢ Fijngesneden grote rode pepers (optioneel)
â–¢ Vermicelli noodles OF , geweekt per pakje, of rijst
â–¢ Gestoomde jasmijnrijst
â–¢ Gestoomde Aziatische groenten
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493858
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Nagi
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht