Arme man's 'kreeft' met Thermidorsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/05/2022 - 08:58
Bereidingswijze
-Leg de vis op een plank en gebruik een scherp mes om aan weerszijden van de ruggengraat in te snijden om 2 filets te vormen en snijd de vis in hapklare stukken.
-Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en voeg de visstukjes toe. Bak ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur tot de vis net ondoorzichtig is.
-Verdeel de vis over vier ovenvaste schaaltjes.
-Verhit de resterende boter, voeg de gehakte sjalotten toe en kook op middelhoog vuur, af en toe roerend, gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
-Schenk de bouillon, wijn en room erbij en breng aan de kook.
-Laat de saus zachtjes borrelen en reduceer tot de helft.
-Roer de mosterd, de helft van de kaas en de peterselie erdoor.
-Proef of de saus op smaak is en voeg peper en zout naar smaak toe.
-Verdeel de thermidorsaus over de gerechten en bestrooi met de overgebleven kaas.
-Verwarm de grill voor op medium en gril ongeveer 4 minuten tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Afbeelding
Arme man's 'kreeft' met Thermidorsaus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Stukken zeeduivel gesmoord in een saus van witte  wijn, room en kaas en vervolgens gegrild. Heerlijk als voor- of hoofdgerecht 
Ingrediënten
1 kg zeeduivel
3 eetlepels boter
2 sjalotten gesnipperd
400 ml visbouillon
100 ml droge witte wijn
200 ml slagroom zwaar
1 theelepel dijonmosterd
3 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel zout naar smaak
½ theelepel peper
50 g Parmezaanse kaas geraspt
Hulpmiddelen & keukengerei
4 ovenschaaltjes
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493857
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest -chef = Amanda
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester