Bereidingswijze
Was de komkommer. Halveer de komkommer in de lengte, Schraap er met een lepeltje de zaadjes uit. Halveer nogmaals en snij in dunne boogjes. Rooster ondertussen de sesamzaadjes goudbruin. Laat ze afkoelen.
Roer alles voor de dressing door elkaar en PROEF. Voeg zo nodig toe wat je nog lekker vindt, iets meer soja, of zuur.
Werk de dressing door de komkommer en bestrooi met de sesamzaadjes.
Roer alles voor de dressing door elkaar en PROEF. Voeg zo nodig toe wat je nog lekker vindt, iets meer soja, of zuur.
Werk de dressing door de komkommer en bestrooi met de sesamzaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op de verjaardag van onze kleindochter sierde onderstaande salade van komkommer als onderdeel van een buffet. Helaas wist mijn dochter niet meer, op welke site ze deze salade had gelezen, maar gelukkig nog wel wat ze er allemaal aan had toegevoegd. Zodoende ben ik zelf aan de slag gegaan, totdat ik de juiste smaak van de dressing voor ons te pakken had. Lekker bij deze kippendijen-rendang
Ingrediënten
1 komkommer
VOOR DE DRESSING
2 el sesamolie
1 el sojasaus
1 el rice vinigar ( of citroensap of appelciderazijn)
snuf chilipoeder naar smaak
2 el sesamzaadjes licht geroosterd
VOOR DE DRESSING
2 el sesamolie
1 el sojasaus
1 el rice vinigar ( of citroensap of appelciderazijn)
snuf chilipoeder naar smaak
2 el sesamzaadjes licht geroosterd
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, lepeltje, snijplank en mes
Leuke tips
Lekker bij Oosterse gerechten.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1493826
Homepage ID
2796273
Teller
0
Bron
Van mijn dochter. eigen tekst en foto's.
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch