Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C en vet een grote ovenschotel in met wat olie of boter
-Klop in een middelgrote kom de champignonroomsoep en melk door elkaar en roer dan de gehakte peterselie erdoor. Opzij zetten.
-Meng in een grote kom het rundergehakt, geplette saltines, melk, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, paprika en cayennepeper. Breng op smaak met zout en peper.
-Gebruik een lepel of je handen om de ingrediënten te combineren tot ze gemengd zijn. Vorm voorzichtig tot pasteitjes van gelijke grootte.
-Doe 1 kopje bloem in een ondiepe schaal. Breng de bloem op smaak met zout en peper. Haal alle pasteitjes door de bloem.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter en voeg de olijfolie toe. Eenmaal warm, schroei de pasteitjes aan beide kanten goudbruin. Werk in meerdere baksels. Het kookt verder in de oven.
-Leg de gebruinde pasteitjes in de ingevette ovenschaal. Giet de saus gelijkmatig over de bovenkant van de pasteitjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
-Plaats de ovenschaal in de oven en bak gedurende 30 tot 40 minuten of tot het gaar is.
-Klop in een middelgrote kom de champignonroomsoep en melk door elkaar en roer dan de gehakte peterselie erdoor. Opzij zetten.
-Meng in een grote kom het rundergehakt, geplette saltines, melk, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, paprika en cayennepeper. Breng op smaak met zout en peper.
-Gebruik een lepel of je handen om de ingrediënten te combineren tot ze gemengd zijn. Vorm voorzichtig tot pasteitjes van gelijke grootte.
-Doe 1 kopje bloem in een ondiepe schaal. Breng de bloem op smaak met zout en peper. Haal alle pasteitjes door de bloem.
-Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en smelt de boter en voeg de olijfolie toe. Eenmaal warm, schroei de pasteitjes aan beide kanten goudbruin. Werk in meerdere baksels. Het kookt verder in de oven.
-Leg de gebruinde pasteitjes in de ingevette ovenschaal. Giet de saus gelijkmatig over de bovenkant van de pasteitjes. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
-Plaats de ovenschaal in de oven en bak gedurende 30 tot 40 minuten of tot het gaar is.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het recept voor de steak van deze 'arme man' creëert een stevig familiediner dat gemakkelijk te bereiden is en heerlijk smaakt.
Ingrediënten
Steaks :
1 kg rundergehakt
150 g zoute crackers of meer ( geplet)
24 cl volle melk
½ theelepel Italiaanse kruiden
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
zout en peper, naar smaak
1 kopje bloem om te baggeren, of meer indien nodig
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
Champignon saus :
2 blikjes gecondenseerde champignonroomsoep
36 cl volle melk
1½ eetlepel verse peterselie, gehakt
1 kg rundergehakt
150 g zoute crackers of meer ( geplet)
24 cl volle melk
½ theelepel Italiaanse kruiden
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel uienpoeder
½ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
zout en peper, naar smaak
1 kopje bloem om te baggeren, of meer indien nodig
2 eetlepels boter
1 eetlepel olijfolie
Champignon saus :
2 blikjes gecondenseerde champignonroomsoep
36 cl volle melk
1½ eetlepel verse peterselie, gehakt
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493825
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht