Bereidingswijze
-Verhit een grote pan of braadpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe.
-Voeg de gesneden wortel, bleekselderij en ui toe aan de pan. Bak 8-10 minuten tot de groenten zacht zijn en glazig beginnen te worden.
-Gooi de champignons erbij en bak 5-7 minuten tot de champignons wat van hun water hebben afgegeven, voeg dan de knoflook toe en bak 2 minuten.
-Voeg de rode wijn en sojasaus toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5-7 minuten koken tot de vloeistof met de helft is verminderd.
-Voeg de tomatenpuree toe en roer deze erdoor. Voeg dan de gehakte tomaten, groentebouillon en laurierblaadjes toe.
-Laat 25-30 minuten sudderen tot de vloeistof is ingedikt en de saus is ingedikt.
-Voeg de linzen toe en kook nog 5 minuten om door te warmen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
-Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de spaghetti in een kom met daarop lepels bolognesesaus. Werk af met Parmezaanse kaas en geniet ervan!
-Voeg de gesneden wortel, bleekselderij en ui toe aan de pan. Bak 8-10 minuten tot de groenten zacht zijn en glazig beginnen te worden.
-Gooi de champignons erbij en bak 5-7 minuten tot de champignons wat van hun water hebben afgegeven, voeg dan de knoflook toe en bak 2 minuten.
-Voeg de rode wijn en sojasaus toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5-7 minuten koken tot de vloeistof met de helft is verminderd.
-Voeg de tomatenpuree toe en roer deze erdoor. Voeg dan de gehakte tomaten, groentebouillon en laurierblaadjes toe.
-Laat 25-30 minuten sudderen tot de vloeistof is ingedikt en de saus is ingedikt.
-Voeg de linzen toe en kook nog 5 minuten om door te warmen. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
-Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de spaghetti in een kom met daarop lepels bolognesesaus. Werk af met Parmezaanse kaas en geniet ervan!
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als u op zoek bent naar veganistisch comfort, dan is dit recept iets voor U .
Ingrediƫnten
1 el olijfolie
1 grote wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 witte ui, fijngesneden
300 g champignons, in fijne blokjes
2 teentjes knoflook, gehakt
250 ml rode wijn, eventueel veganistisch
2 el sojasaus
2 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
500 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 zakje Merchant Gourmet Puy Linzen OF 400 g groene linzen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
Zout & peper naar smaak
270 g gedroogde spagetti
Parmezaanse kaas (vegan, veggie of normaal)
1 grote wortel, fijngesneden
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 witte ui, fijngesneden
300 g champignons, in fijne blokjes
2 teentjes knoflook, gehakt
250 ml rode wijn, eventueel veganistisch
2 el sojasaus
2 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
500 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
1 zakje Merchant Gourmet Puy Linzen OF 400 g groene linzen uit blik, uitgelekt en afgespoeld
Zout & peper naar smaak
270 g gedroogde spagetti
Parmezaanse kaas (vegan, veggie of normaal)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493823
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest : chef = ELIZABETH CHLOE
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht