Bereidingswijze
Kook de bloemkool beetgaar in water met zout(mag niet echt zacht zijn) Bewaar wat van het kookvocht voor de pindasaus. Laat de bloemkool verder goed uitlekken in een vergiet.
Kook de aardappelschijfjes gaar in water met zout. Laat de schijfjes uitlekken.
Kruid de varkensreepjes met peper en zout. Verhit de olie in een koekpan en bak hierin de varkensreepjes snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
b]Pindasaus:
Fruit in het overgebleven vet in de koekenpan de uisnippers lichtbruin.
Roer de pindakaas, ketjap manis, sambal en citroensap erdoor. Laat de pindakaas smelten. Voeg wat van het bloemkoolwater toe, zodat het een mooie niet al te dunnesaus wordt. (de bloemkool laat ook nog vocht los).
Roer de gebakken schnitzelreepjes door de pindasaus en door de bloemkool. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
Doe bloemkool onderin de ovenschaal.
Verdeel de aardappelschijfjes erover.
Meng de olie door de Indische gebakken uitjes en verdeel ze over de aardappelschijfjes.
Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven
Kook de aardappelschijfjes gaar in water met zout. Laat de schijfjes uitlekken.
Kruid de varkensreepjes met peper en zout. Verhit de olie in een koekpan en bak hierin de varkensreepjes snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet even apart.
b]Pindasaus:
Fruit in het overgebleven vet in de koekenpan de uisnippers lichtbruin.
Roer de pindakaas, ketjap manis, sambal en citroensap erdoor. Laat de pindakaas smelten. Voeg wat van het bloemkoolwater toe, zodat het een mooie niet al te dunnesaus wordt. (de bloemkool laat ook nog vocht los).
Roer de gebakken schnitzelreepjes door de pindasaus en door de bloemkool. Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
Doe bloemkool onderin de ovenschaal.
Verdeel de aardappelschijfjes erover.
Meng de olie door de Indische gebakken uitjes en verdeel ze over de aardappelschijfjes.
Zet de schaal 20 tot 25 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had nog een restant pindasaus over van de vorige dag en bedacht dat dit wel lekker zou zijn met bloemkool. Bloemkool en aardappelschijfjes kort voorgekookt (aardappelschijfjes kun je nemen uit het koelvak van de supermarkt.) Schnitzel in reepjes gebakken, met gebakken uien door de pindasaus (recept eigengemaakte pindasaus staat ook in het recept.)
In plaats van kaas Indische gebakken uitjes over de aardappelschijfjes. Het smaakte heerlijk.
In plaats van kaas Indische gebakken uitjes over de aardappelschijfjes. Het smaakte heerlijk.
Ingrediƫnten
1 kleine bloemkool, in roosjes
4 aardappelen in plakjes
1 flinke schnitzel in reepjes of varkensreepjes van de slager
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
2 flinke eetlepels Indische gebakken uitjes (uit zakje of pot)
1 eetlepel olie
Pindasaus:
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
1/2 tot 1 theelepel sambal
1 eetlepel citroensap
(bloemkoolnat)
peper en zout
4 aardappelen in plakjes
1 flinke schnitzel in reepjes of varkensreepjes van de slager
2 eetlepels zonnebloemolie
peper, zout
2 flinke eetlepels Indische gebakken uitjes (uit zakje of pot)
1 eetlepel olie
Pindasaus:
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
1/2 tot 1 theelepel sambal
1 eetlepel citroensap
(bloemkoolnat)
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
vergiet
pannen
koekenpan
ovenschaal
pannen
koekenpan
ovenschaal
Leuke tips
In plaats van de Indische gebakken uitjes zal ik een volgende keer lichtgebakken uiringen over de aardappelen verdelen. De kans op verbranden is dan minder groot.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1493820
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Histaminevrij
Gelegenheid