Heilbotfilet op zijn Maleisisch

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/29/2022 - 09:45
Bereidingswijze
-Snij de vis in dikke, maar hapklare stukken. Voeg maïszetmeel toe aan de visfilet.
-Bestrijk de vis met de maizena. Opzij zetten.
-Schil de gember, snijd in plakjes en snij in dunne reepjes.
SAUS :
-Meng alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom. Roer om goed te mengen en zorg ervoor dat de suiker smelt.
-Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag of goed gekruide wok met de bakolie op middelhoog tot hoog vuur.
-Als de olie volledig is verhit, voeg je de gember toe en roerbak tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de olie en zet apart in een kom.
-Bak de vis in de met gember doordrenkte olie in de pan tot beide oppervlakken licht tot goudbruin worden. Zorg ervoor dat je de vis heel voorzichtig draait met een spatel of tang, of bij voorkeur met een paar lange kookstokjes. Visfilets zijn erg delicaat; je wilt ze niet uit elkaar halen tijdens het bakken in de pan.
-Voeg de saus toe aan de vis. Zodra de saus borrelt. Zet het vuur uit en laat uitlekken.
-Bedek de vis met de gemberreepjes en lente-ui.
-Serveer direct met gestoomde rijst.
Afbeelding
Heilbotfilet op zijn Maleisisch
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ginger Soy Fish - krokante, in de pan geschroeide heilbotvis in een overheerlijke saus. Gegarneerd met gember en lente-ui en serveer met gestoomde rijst. 
Ingrediënten
340 g heilbot visfilet of andere witvis (koolvis, kabeljauw)
1 eetlepel maïszetmeel
1 stuk gember van 2 cm - 5 cm
2 eetlepels bak olie
1 eetlepel gehakte lente-uitjes
Saus:
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels water
1 eetlepel suiker
1 theelepel sesamolie
3 streepjes gemalen witte peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493817
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Rasa Malaysia
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester