Mexicaanse pompoenchili met zwarte bonen, tomaat en gehakt

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/28/2022 - 21:12
Bereidingswijze
Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een pan.
Bak hierin half om half gehakt rul.
Snij 1 rode peper fijn en voeg toe.
Voeg 1 el gerookt paprikapoeder, 1 el oregano en 1 tl komijnpoeder toe.
Verkruimel 2 bouillonblokje erboven.
Snij van een flespompoen de boven- en de onderkant eraf. Snij de schil eraf en snij het vruchtvlees in kleine blokjes van ± 1 cm.
Tip: De zaden van de pompoen kun je drogen en gebruiken om pompoenplanten op te kweken.
Voeg 1 blik tomatenblokjes toe. Vul het blik met kraanwater en gooi in de pan.
Zorg dat de pompoenblokjes net onder water staan. Breng het geheel aan de kook, draai de hittebron lager en laat de pompoenstoof in 20 minuten gaar worden.
Laat na 20 minuten 2 blikken zwarte bonen uitlekken en voeg ze toe. Laat de bonen 5 minuten meewarmen.
Serveer de pompoenchili in een kom of een diep bord. Lekker om er een lepel Griekse yoghurt op te scheppen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zelfs mijn vrouw vindt het lekker en ze houdt niet van 🎃 
Ingrediënten
Zonnebloemolie
300 gram half om half gehakt
1 rode peper
1 eetlepel gerookt paprikapoeder
1 eetlepel oregano
1 theelepel komijnpoeder djinten
2 bouillonblokjes
1 flespompoen
1 blik tomatenblokjes
2 blikken zwarte bonen 400 gram
Eventueel als garnering: Griekse Yoghurt
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493814
Homepage ID
2256784
Teller
0
Bron
https://travelandfoodblog.nl/pompoenchili/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
ezmire