Franse uiensoep pasta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 11/28/2022 - 09:28
Bereidingswijze
VOOR HET GEBOTERDE KNOFLOOK BROODKRUIM:
-Verhit een grote sauteerpan op middelhoog vuur.
-Voeg de olijfolie toe en verwarm door, voeg dan de boter toe en laat smelten.
-Voeg de paneermeel en knoflookpoeder toe, schud de pan of roer constant tot de broodkruimels gelijkmatig goudbruin zijn, ongeveer 4 minuten. Haal onmiddellijk uit de pan in een kom of container en bewaar in een luchtdichte container tot klaar voor gebruik.
VOOR DE UI SUBISE:
-Verhit een grote hapjespan op laag vuur. Voeg de boter, kopje water, de uien en tijm toe aan de pan. Blijf de uien op laag vuur sudderen, af en toe roeren, tot ze zacht zijn, ongeveer 1½ uur. Kruid met zout.
VOOR DE PASTA:
-Roer op middelhoog vuur de bloem door de uien en kook tot het lichtbruin is, ongeveer 1 minuut. Roer de runderbouillon erdoor en breng aan de kook. Voeg de boerenkool toe en kook tot deze geslonken is, ongeveer 6 minuten.
-Zet een grote pan met gezouten water op middelhoog vuur en breng aan de kook. Voeg de pasta toe en kook tot net al dente, ongeveer 8 minuten. Giet de pasta af, bewaar ongeveer 1 kopje van het kookwater van de pasta en doe terug in de pan.
-Voeg de ui en het bouillonmengsel toe en roer er ½ kopje van het pasta-kookwater door.
-Verwarm de oven op hoog vuur. Verdeel de pasta over een ovenschaal en bestrooi met de gruyère kaas en tijm.
-Gril in de oven tot de kaas gesmolten en bruisend is, ongeveer 4 tot 5 minuten. Verwijder en bedek met de beboterde broodkruimels en serveer onmiddellijk.
Afbeelding
Franse uiensoep pasta
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit pastarecept bevat elementen van de bekende Franse uiensoep en verandert het in een stevige vegetarische pasta die perfect is voor koude winteravonden.  Zeker eens proberen .....
Ingrediënten
VOOR HET GEBOTERDE KNOFLOOK BROODKRUIM:

30 cl extra vergine olijfolie
60 g ongezouten boter
100 g paneermeel
0,5 theelepel knoflookpoeder

VOOR DE UI SUBISE:

85 g ongezouten boter
2 middelgrote gele uien, in dunne plakjes gesneden
2 takjes tijm

VOOR DE PASTA:

15 g bloem voor alle doeleinden
75 cl runderbouillon
1 klein bosje Toscaanse boerenkool, ribben verwijderd en in dunne plakjes gesneden
225 g lumache pasta (of rigatoni of andere buisvormige pasta)
130 g geraspte gruyère kaas
0,5 theelepel verse tijm
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493810
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester