Kleine bladerdeeghapjes gevuld met feta, ei en honing

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/27/2022 - 13:59
Bereidingswijze
Vewarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en snij ze schuin doormidden (zie foto).
Klop het ei los en prak de feta fijn met een vork.
Meng de helft van het losgeklopte ei, de gehakte peterselie of munt, de olijfolie, knoflook en een theelepel honinfg door elkaar. Maak op smaak met wwat peper en zout.
Leg op elk driehoekje een beetje van het fetamengsel en vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar. Druk de zijkanten met een vork goed dicht..
Ga zo door totdat je alle feta hebt gebruikt.
Strijk wat van het overgebleven losgeklopte ei over de bovenkanten van de driehoekjes en strooi er wat sesamzaad over.
Zet de bladerdeeghapjes plm. 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
Dehapjes zijn warm en koud lekker.

Afbeelding
Kleine bladerdeeghapjes gevuld met feta, ei en honing
Kleine bladerdeeghapjes gevuld met feta, ei en honing
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze blaerdeeghapjes hebben iets weg van Tiropites (een hapje van filodeeg gevuld met feta). Ik maakte ze van bladerdeeg. Lekker bij de soep of als vegetarisch borrelhapje.
 
Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
1 losgeklopt ei
175 gram echte feta
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook, heel fijn gehakt
1 eetlepel gehakte peterselie of munt
1 theelepel honing
peper, zout
sesamzaad


Hulpmiddelen & keukengerei
bakplaat met bakpapier
kommetjes
kwastje
vork
Leuke tips
Lekker bij een kopje soep of als borrelhapje.
In plaats van sesamzaad kun je ook garneren met een paar pijnboompitjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1493802
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
1
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid