Bereidingswijze
-Voeg in een grote kom de in blokjes gesneden kip en een eetlepel olie toe.
-Voeg het knoflookpoeder en ½ tl zout en peper toe en wrijf het in de kip. Voeg maizena toe. Mix tot alle stukjes kip bedekt zijn met het maizena.
-Voeg in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur 3 eetlepels plantaardige olie toe tot deze glinstert.
-Werk in kleine porties en voeg de kip toe. Zet de pan niet te vol. Je zult vaak moeten keren, zodat de kip gelijkmatig kan garen. Als de pan droog lijkt, voeg dan indien nodig meer olie toe.
-Zodra de kip klaar is, leg je hem opzij en kook je de tweede batch tot hij knapperig is of tot de gewenste textuur.
-Voeg de paprika toe en bak tot ze zacht zijn of tot je de gewenste malsheid hebt.
-Voeg vervolgens de gehakte knoflook toe en kook tot het geurig is.
-Voeg de kip, sperziebonen, zoete chilisaus, sesamolie, gember en geplette rode pepers toe aan de pan. Roer tot ze gemengd zijn en de kip en sperziebonen zijn bedekt met de chilisaus.
-Serveer direct over rijst.
-Voeg het knoflookpoeder en ½ tl zout en peper toe en wrijf het in de kip. Voeg maizena toe. Mix tot alle stukjes kip bedekt zijn met het maizena.
-Voeg in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur 3 eetlepels plantaardige olie toe tot deze glinstert.
-Werk in kleine porties en voeg de kip toe. Zet de pan niet te vol. Je zult vaak moeten keren, zodat de kip gelijkmatig kan garen. Als de pan droog lijkt, voeg dan indien nodig meer olie toe.
-Zodra de kip klaar is, leg je hem opzij en kook je de tweede batch tot hij knapperig is of tot de gewenste textuur.
-Voeg de paprika toe en bak tot ze zacht zijn of tot je de gewenste malsheid hebt.
-Voeg vervolgens de gehakte knoflook toe en kook tot het geurig is.
-Voeg de kip, sperziebonen, zoete chilisaus, sesamolie, gember en geplette rode pepers toe aan de pan. Roer tot ze gemengd zijn en de kip en sperziebonen zijn bedekt met de chilisaus.
-Serveer direct over rijst.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze krokante roerbak van zoete chili met kip en sperziebonen is belachelijk makkelijk en lekker!
Ingrediënten
Kip :
1 kg kippendijen zonder botten, in blokjes gesneden
3 el maizena
6 cl plantaardige olie plus 2 eetlepels of meer indien nodig
Groenten :
2 paprika's gesneden
200 g gestoomde sperziebonen
½ el knoflookteentjes gehakt
¼ tl gember (optioneel)
Kruiden :
1 tl knoflookpoeder (voeg meer toe naar smaak)
1 tl gemalen rode peper
⅛ tl sesamolie
1 kopje zoete chilisaus
1 kg kippendijen zonder botten, in blokjes gesneden
3 el maizena
6 cl plantaardige olie plus 2 eetlepels of meer indien nodig
Groenten :
2 paprika's gesneden
200 g gestoomde sperziebonen
½ el knoflookteentjes gehakt
¼ tl gember (optioneel)
Kruiden :
1 tl knoflookpoeder (voeg meer toe naar smaak)
1 tl gemalen rode peper
⅛ tl sesamolie
1 kopje zoete chilisaus
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493800
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = April
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht