Stoofpotje met pompoen en lamsvlees

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/26/2022 - 09:39
Bereidingswijze
1 Hak de ui, selder en knoflook fijn. Schil de pompoentjes, de wortels en de aardappelen en snij ze in grove stukken.
2 Kleur het vlees in een pan met olijfolie rondom goudbruin en kruid met peper en zout. Haal het uit de pan.
3 Fruit ze in dezelfde pan de ui selder en knoflook glazig. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Laat even meebakken.
4 Doe de pompoen, wortels en aardappelen bij in de pan en roerbak 5 minuten. Doe er het vlees weer bij. Overgiet met ½ l water en breng aan de kook. Laat 1 uur zachtjes sudderen, tot alles gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
5 Bestrooi het stoofpotje net voor het serveren met gehakte pistaches en verse koriander.
Afbeelding
Stoofpotje met pompoen en lamsvlees
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker winters stoofpotje 
Ingrediënten
500 g lamsstoofvlees
2 uien
1 selder stengel
2 knoflook teentjes
2 tl korianderpoeder
2 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 tl chilivlokken
1 blokje tomatenpuree (klein)
2 pompoenen (kleine)
3 wortelen
3 aardappelen
pistaches (gehakte)
verse koriander
2 el olijfolie
peper
zout
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493791
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester