Papet Vaudois

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/24/2022 - 10:00
Bereidingswijze
-Schil, was en snijd de prei in plakjes en fruit ze met de ui in boter zacht. Kruid licht. Voeg de wijn en de bouillon toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
-Schil en snijd de aardappelen in blokjes, voeg ze toe en laat nog ongeveer 10 minuten sudderen of tot ze bijna gaar zijn.
-Prik de worst in met een vork en leg deze op de groenten. Dek af en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
-Haal de worst eruit en voeg de room toe aan het groentemengsel en meng goed.
-Leg de worst terug op de groenten.
Afbeelding
Papet Vaudois
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit gerecht bestaat uit een mengsel van aardappelen en prei gekookt in water en witte wijn gekookt met een koolworst. De Vaudois (mensen van “het land van Vaud”) bieden deze specialiteit graag aan hun buitenlandse gasten aan.

Koolworst staat in sommige gemeenten ook centraal bij nieuwjaarsfeesten. De jongeren van het dorp gaan van huis tot huis om worstjes te vragen die op oudejaarsavond worden gekookt.
Ingrediënten
1 el Boter
500 g prei
1 grote gesnipperde ui
2 grote aardappelen
6 el droge witte wijn
6 el kippenbouillon
3-4 eetlepels slagroom
naar smaak Zout & peper
circa 300 g Saucisson Vaudois, Saucisse aux Choux Vaudois - of braadworsten
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Zwitsers
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1493778
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
Chef's Pencil - pinterest -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid