Yaki Udon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 11/22/2022 - 09:11
Bereidingswijze
-Begin door een grote pan water aan de kook te brengen. Voeg de udon noedels toe. Kook gedurende 30 seconden - 1 minuut om ze los te maken. Als u gedroogde noedels gebruikt, kook dan volgens de instructies op de verpakking. Giet af, spoel met koud water om overtollig zetmeel te verwijderen en laat opnieuw goed uitlekken. Opzij zetten.
-Plaats een grote pan met antiaanbaklaag of grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur.
-Voeg de boter toe als de pan verwarmd is. Zodra het gedeeltelijk gesmolten is, roer je de knoflook en dashi-korrels erdoor. Bak gedurende 30 seconden, tot de dashi gedeeltelijk is opgelost. Op dit punt moet de boter een lichtbruine kleur hebben.
-Voeg de uitgelekte noedels toe en hussel ze door de boter. Kook 5 minuten op middelhoog vuur, tot de noedels zijn uitgedroogd en licht krokant zijn. Verwijder en zet opzij.
-Voeg een eetlepel olie toe aan de pan, samen met de varkensschouder. Bak het varkensvlees aan de randen knapperig. Voeg de champignons en mirin toe en kook tot ze gekarameliseerd zijn.
-Voeg de kool, wortel, peper, sojasaus en water toe. Roerbak tot de groenten geslonken zijn en voeg de noedels toe, samen met de lente-uitjes. Roerbak nog een minuut.

Meteen serveren
Afbeelding
Yaki Udon
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit Yaki udon-recept kan je zelf naar hartelust aanpassen . Vervang het varkensvlees door kip/rundvlees/tofu en gebruik groenten die je bij de hand hebt! Sla wel de eerste stap niet over!
Ingrediƫnten
450 g bevroren udon noedels, of 200g droge udon noedels
2 eetlepels boter (30 g)
1 teentje knoflook (gehakt)
2 theelepels dashipoeder
1 eetlepel olie
120 g varkensschouder in reepjes ; kan kip, rundvlees, zeevruchten, geperste tofu of meer groenten vervangen)
120 g oester- of shiitake-paddenstoelen ( in dunne plakjes)
2 eetlepels mirin
300 g kool (versnipperd)
1 middelgrote wortel (julien)
1/8 theelepel zwarte peper
2 eetlepels natriumarme sojasaus
1 eetlepel water
2 lente-uitjes (in stukjes)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Japans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493761
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - chef = Sarah
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester