Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C/160°C hetelucht/gas 4.
-Snijd ongeveer 100 g pastinaken in zeer dunne plakjes op een mandoline of met een scherp mes.
-Dep droog met keukenpapier, hussel met 1 el olie, de komijn en wat zout en peper en spreid uit op een grote bakplaat. Bak in 20-25 minuten gaar en goudbruin aan de randen.
-Doe intussen de rest van de gemalen kruiden in een kleine koekenpan en rooster ze 1-2 minuten op middelhoog vuur tot ze geurig zijn.
-Verhit de rest van de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui 7-8 minuten tot hij zacht is. Hak intussen de rest van de pastinaak fijn.
-Voeg de knoflook toe aan de uienpan en bak nog 2 minuten.
-Voeg de geroosterde kruiden en laurierblaadjes toe en roer een minuut, voeg dan de gehakte pastinaak en bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook 30 minuten tot de pastinaken zacht zijn.
-Verwijder de laurierblaadjes en gooi ze weg, maal de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak.
- Bestrooi voor het serveren met de pastinaakchips, extra chilipoeder en enkele korianderblaadjes.
-Snijd ongeveer 100 g pastinaken in zeer dunne plakjes op een mandoline of met een scherp mes.
-Dep droog met keukenpapier, hussel met 1 el olie, de komijn en wat zout en peper en spreid uit op een grote bakplaat. Bak in 20-25 minuten gaar en goudbruin aan de randen.
-Doe intussen de rest van de gemalen kruiden in een kleine koekenpan en rooster ze 1-2 minuten op middelhoog vuur tot ze geurig zijn.
-Verhit de rest van de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui 7-8 minuten tot hij zacht is. Hak intussen de rest van de pastinaak fijn.
-Voeg de knoflook toe aan de uienpan en bak nog 2 minuten.
-Voeg de geroosterde kruiden en laurierblaadjes toe en roer een minuut, voeg dan de gehakte pastinaak en bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook 30 minuten tot de pastinaken zacht zijn.
-Verwijder de laurierblaadjes en gooi ze weg, maal de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak.
- Bestrooi voor het serveren met de pastinaakchips, extra chilipoeder en enkele korianderblaadjes.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als je op zoek bent naar een pittige pastinaaksoep, dan is deze kerriesoep met pastinaak zeker iets voor jou. Dit zacht gekruide soeprecept is gemaakt met komijn, koriander, kurkuma en gember. Dit is echt een hartverwarmende soep
Ingrediënten
750 g pastinaken (ongeveer 6-7), geschild
2 el olijfolie
¼ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
¼ tl gemalen kurkuma
1½ tl gemberpoeder
½ tl chilipoeder, plus een strooisel
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 laurierblaadjes
1,3 liter verse groentebouillon
Verse korianderblaadjes om te serveren
2 el olijfolie
¼ tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
¼ tl gemalen kurkuma
1½ tl gemberpoeder
½ tl chilipoeder, plus een strooisel
1 grote ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 laurierblaadjes
1,3 liter verse groentebouillon
Verse korianderblaadjes om te serveren
Leuke tips
De gekoelde soep (zonder chips) is afgedekt tot 4 dagen houdbaar in de koelkast of tot 6 maanden in de vriezer. In een luchtdichte trommel kun je de pastinaakchips 1-2 dagen bewaren.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Engels
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1493703
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - delicious-
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid