Bereidingswijze
-Verhit een gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur gedurende 8-10 minuten.
-Dep beide kanten van de steak droog met keukenpapier; breng op smaak met peper en zout.
-smelt 2 eetlepels boter. Leg de steaks in het midden van de pan en bakk tot een donkere korst is gevormd, ongeveer 4-6 minuten. Gebruik een tang, draai om en bak nog eens 3-4 minuten, of tot de gewenste gaarheid; opzij zetten, losjes afgedekt.
-Terwijl de biefstuk rust, veegt u de koekenpan schoon en smelt u de resterende 1 eetlepel boter.
-spoel de sint-jakobsschelpen af met koud water en dep ze goed droog.
-Kruid de sint-jakobsschelpen naar smaak met peper en zout. Werk in porties, voeg sint-jakobsschelpen toe aan de koekenpan in een enkele laag en kook, eenmaal omdraaiend, tot ze goudbruin en doorschijnend zijn in het midden, ongeveer 2-3 minuten per kant. Zet opzij en houd warm.
-Zet het vuur laag om de knoflookbotersaus te maken; voeg knoflook toe en kook, onder regelmatig roeren, tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Roer de boter, peterselie, bieslook, citroensap en citroenschil erdoor; breng op smaak met peper en zout.
Serveer biefstuk en sint-jakobsschelpen direct met knoflookbotersaus.
-Dep beide kanten van de steak droog met keukenpapier; breng op smaak met peper en zout.
-smelt 2 eetlepels boter. Leg de steaks in het midden van de pan en bakk tot een donkere korst is gevormd, ongeveer 4-6 minuten. Gebruik een tang, draai om en bak nog eens 3-4 minuten, of tot de gewenste gaarheid; opzij zetten, losjes afgedekt.
-Terwijl de biefstuk rust, veegt u de koekenpan schoon en smelt u de resterende 1 eetlepel boter.
-spoel de sint-jakobsschelpen af met koud water en dep ze goed droog.
-Kruid de sint-jakobsschelpen naar smaak met peper en zout. Werk in porties, voeg sint-jakobsschelpen toe aan de koekenpan in een enkele laag en kook, eenmaal omdraaiend, tot ze goudbruin en doorschijnend zijn in het midden, ongeveer 2-3 minuten per kant. Zet opzij en houd warm.
-Zet het vuur laag om de knoflookbotersaus te maken; voeg knoflook toe en kook, onder regelmatig roeren, tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Roer de boter, peterselie, bieslook, citroensap en citroenschil erdoor; breng op smaak met peper en zout.
Serveer biefstuk en sint-jakobsschelpen direct met knoflookbotersaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en feestelijk 'Surf & Turf' gerecht . Gebruik ossenhaas, entrecote of filet mignon als je zin hebt.
Ingrediƫnten
2 ossenhaasfilets (elk ongeveer 200 g)
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
3 eetlepels ongezouten boter
8-10 grote sint-jakobsvruchten zonder koraal
VOOR DE KNOFLOOKBOTERSAUS :
3 teentjes knoflook, fijngehakt
6 eetlepels ongezouten boter, in blokjes
2 eetlepels gehakte verse peterselieblaadjes
2 eetlepels gehakte verse bieslook
1 eetlepel vers geperst citroensap
2 theelepels citroenschil
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
3 eetlepels ongezouten boter
8-10 grote sint-jakobsvruchten zonder koraal
VOOR DE KNOFLOOKBOTERSAUS :
3 teentjes knoflook, fijngehakt
6 eetlepels ongezouten boter, in blokjes
2 eetlepels gehakte verse peterselieblaadjes
2 eetlepels gehakte verse bieslook
1 eetlepel vers geperst citroensap
2 theelepels citroenschil
zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1493685
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest - Damn delicious-
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid