Bereidingswijze
1. Blancheer de erwten in een grote pan met gezouten kokend water tot ze heldergroen en zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Bewaar 100 g van de erwten en breng de rest over in een blender. Meng en besprenkel met 6 cl tot 12 cl water tot een romige consistentie. Voeg de muntblaadjes, een grote snuf zout en een snufje zwarte peper toe en mix tot een gladde massa. Zet opzij maar houd warm.
2. In een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur, bak het spek tot het vet is gesmolten, 4 tot 6 minuten. Verwijder en giet alles behalve 1 eetlepel vet, bewaar het resterende vet en zet opzij. Voeg de sjalot toe en fruit ongeveer 30 seconden. Voeg de erwten en spek toe. Kook nog ongeveer 30 seconden, verwijder dan maar houd warm.
3. Verwarm in dezelfde pan 2 eetlepels van het achtergehouden vet op hoog vuur tot het net rookt, voeg dan de sint-jakobsschelpen toe en kook ongeveer 2 minuten aan elke kant.
4. Serveer de sint-jakobsschelpen met de erwtenpuree, een besprenkeling van het spekmengsel en eventueel schilfers zeezout.
2. In een grote gietijzeren koekenpan op middelhoog vuur, bak het spek tot het vet is gesmolten, 4 tot 6 minuten. Verwijder en giet alles behalve 1 eetlepel vet, bewaar het resterende vet en zet opzij. Voeg de sjalot toe en fruit ongeveer 30 seconden. Voeg de erwten en spek toe. Kook nog ongeveer 30 seconden, verwijder dan maar houd warm.
3. Verwarm in dezelfde pan 2 eetlepels van het achtergehouden vet op hoog vuur tot het net rookt, voeg dan de sint-jakobsschelpen toe en kook ongeveer 2 minuten aan elke kant.
4. Serveer de sint-jakobsschelpen met de erwtenpuree, een besprenkeling van het spekmengsel en eventueel schilfers zeezout.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk feestelijk voorgerecht, dat niet moeilijk te bereiden is
Ingrediënten
600 g verse of bevroren groene erwten
50 g verse muntblaadjes
zout en versgemalen zwarte peper
4 reepjes spek, in stukjes gesneden
1 grote sjalot, fijngehakt
700 g grote sint-jakobsschelpen, drooggedept en voetspier verwijderd
Zeezout (optioneel, voor serveren)
50 g verse muntblaadjes
zout en versgemalen zwarte peper
4 reepjes spek, in stukjes gesneden
1 grote sjalot, fijngehakt
700 g grote sint-jakobsschelpen, drooggedept en voetspier verwijderd
Zeezout (optioneel, voor serveren)
Leuke tips
Zorg ervoor dat de sint-jakobsschelpen superdroog zijn voordat je ze in de hete koekenpan doet. Anders krijgen ze nooit een prachtige goudbruine schroei
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1493684
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
pinterest
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid